17 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Jordi Colomí: “La Plaça Jacques Cosetau de l’Estartit està desaprofitada i ho volem canviar”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Jordi Colomí: "La Plaça Jacques Cosetau de l'Estartit està desaprofitada i ho volem canviar"
Loading
/

L’ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit projecta diverses accions de millora urbana i de mobilitat sostenible dins el Pla de Sostenibilitat Turística, amb un pressupost de 850.000€. Una de les iniciatives a destacar és la millora de la Plaça Jacques Cousteau a l’Estartit. Per això l’alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit, Jordi Colomí, ha visitat el Supermatí de Ràdio Capital de l’Empordà.

Un dels temes a destacar d’aquest Pla de millora urbana i mobilitat sostenible, des del consistori volen transofrmar la Plaça Jacques Cousteau en un epicentre cívic, cultural i de lleure a l’Estartit. L’alcalde del municipi, explica que dóna la sensació de que la plaça ha quedat inacabada.

Un dels aspectes que Colomí considera que han afectat a la degradació de la plaça ha estat l’oci nocturn que se situa a la zona. Tal com ha passat a la Plaça del Timó, la Plaça Jacques Costeau patirà canvis en relació a l’oci nocturn i les activitats que s’hi duen a terme.

La Plaça de Jacques Costeau serà un altre epicentre de l’Estartit, segons Colomí. Es vol dividir en diferents espais i serà polivalent. Es volen crear zones per a nens, persones joves i zones per a representacions teatrals o altres espectacles culturals. Així, es vol intervenir de manera profunda per canviar el paistage urbà d’aquesta zona.

El Projecte del Pla de millora urbana i de mobilitat

Aquest Pla de millora urbana i de mobilitat sostenible també presenta altres projectes de millora a Torroella i l’Estartit. Un dels altres projectes és la millora de les zones verdes a Griells. Són tres zones verdes dels Griells on s’hi variaran la jardineria, la il·luminació i el mobiliari.

Parale·lament, es vol implementar un carril bici per promoure la mobilitat sostenible i connectar el màxim nombre d’espais públics. La intenció de l’alcalde és crear un únic carril bici per conectar els càmpings i els punts neuràlgics de l’Estartit.

Però aquests són només alguns dels projectes que presenta aquest Pla de Sostenibilitat Turística. La intenció des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit és realitzar aquestes millores per beneficiar tan a ciutadans del municipi com a turistes.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios