15.3 C
Pals
Dimecres, 22 març 2023
- Publicitat -

Joan Manel Loureiro: “Crear una planta de triatge al Baix Empordà és urgent”

El Consell Comarcal considera que és “urgent” que hi hagi una planta de triatge al Baix Empordà. Ens ho va explicar ahir al Supermatí el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro. Segons el president, tenir una planta a la comarca és important per l’economia i la sostenibilitat. Loureiro recorda que el Baix Empordà és una de les poques comarques que encara no tenen una planta de triatge pròpia. 

Ara mateix, totes les escombraries recollides a municipis del Baix Empordà s’han de transportar a altres infraestructures i després, portar la resta a un abocador. Aquesta última és la part més cara. El president del Consell Comarcal explica que tenir una planta de triatge reduiria les restes que caldria transportar a abocadors, i que, per tant, faria baixar molt el preu del servei. 

Per avaluar la viabilitat de fer una infraestructura així, el Consell Comarcal ha encarregat un estudi. Els resultats d’aquest encara no se saben. S’estan estudiant diverses propostes d’ubicació, però encara no n’hi ha cap de definitiva. 

Pel que fa al tancament de l’abocador de Solius, Loureiro explica que estan a l’espera que l’Agència de Residus de Catalunya creï una comissió per fer seguiment del tema. Tot i això, encara no se sap quan serà. 

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios