11 C
Pals
Dijous, 29 febrer 2024
- Publicitat -

Joaquim Mª Puigverd “La càtedra estableix connexions entre la grip espanyola i la pandèmia actual”

Avui hem parlat amb Joaquim Maria Puigverd sobre la conferència 2022-2023 de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l’Àmbit Rural, a Sant Feliu de Guíxols. El director de la càtedra ens ha explicat en què consisteix i els aspectes més rellevants de la ponència.

La càtedra impartida per la Universitat de Girona amb la col·laboració dels municipis de la Vall d’Aro (Sant Feliu de Guíxols, Castell d’Aro i Santa Cristina), “es tracta d’una taula rodona per donar a conèixer una investigació internacional dirigida per Maximiliano Fuentes de la UDG per donar els primers resultats sobre la grip espanyola de 1918 a diversos països”, declara Puigverd.

L’investigador expressa que s’ha fet una nova aproximació a la pandèmia de grip espanyola des de diverses perspectives, com la cultural, política i social, establint ponts amb la pandèmia de covid-19 actual.

En aquest àmbit, la càtedra treballarà amb múltiples temes, com “la reflexió entre la salut i la societat, en la qual participen científics socials i experts en ciències de la salut, destacant la seva interdisciplinarietat”. També es compta amb activitats com el club de lectura de la Vall d’Aro o projeccions de films sobre la temàtica de la càtedra.

Es donarà l’inici de la càtedra el 7 d’octubre a les 19 h al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios