15.2 C
Pals
Dijous, 2 maig 2024
- Publicitat -

Jordi Soler (Junts): Hem reeditat el pacte amb el PSC i PP per recollir els fruits de l’anterior legislatura

Junts, el PSC i el PP de Calonge i Sant Antoni han signat fa uns dies un acord de govern per repetir el tripartit que hi va haver durant l’última part del mandat. Avui, al Supermatí de Ràdio Capital, hem tingut l’alcalde en funcions, Jordi Soler (Junts), com a convidat per aprofundir en els detalls del projecte pels pròxims quatre anys.

El pacte amb el PSC i el PP es va establir a l’octubre del 2020 i va demostrar ser eficaç gràcies a tenir clars els objectius i com assolir-los. Segons explica Soler, reeditar el pacte ha estat una decisió “lògica” per continuar amb l’esforç realitzat fins ara i aprofitar-ne els fruits.

En aquest acord es parla de 23 projectes previstos per al 2027, alguns dels quals ja van ser iniciats durant la legislatura anterior. Es tracta de la revitalització de diferents zones del nucli antic de Calonge, que s’havia quedat obsolet, mitjançant la creació de tres nous espais públics. A més, Soler també ha destacat l’adquisició d’un edifici a Sant Antoni per convertir-lo en habitatges de lloguer social, així com un bloc de 27 pisos que va ser comprat a finals del mandat anterior.

Un altre projecte important és la substitució de totes les lluminàries del municipi per unes de més eficients, un procés que ja està en marxa i que s’acompanyarà de la instal·lació de plaques solars per reduir aproximadament un 40% del consum elèctric. Totes aquestes accions s’ajusten als objectius de l’agenda 2030, i Soler espera que es puguin complir abans del 2025. Algunes d’aquestes iniciatives ja s’han posat en marxa i estan en procés, però encara hi ha altres projectes per realitzar, com ara la creació d’un gran espai artístic a la Fundació Gamón Medina o la intenció de portar la universitat al Collet.

Consolidar la façana marítima és un altre dels punts marcats en aquesta legislatura, especialment la façana de Sant Antoni, que està exposada als llevants. La reforma consisteix a allargar-la fins a 350 metres des de l’últim espigó proper a Palamós, acabant-lo amb forma de ‘i’ per tal de mantenir la sorra a Sant Antoni i realitzar-ne trasllats d’una zona a l’altra de la platja. També s’allargarà el primer espigó de Palamós per protegir la Platja del Monestir i la part final de la platja de Palamós.

Segons ha explicat Soler, el nou projecte ha superat totes les proves d’impacte ambiental i només queda la licitació de les obres, que recau a Costas del Estado. “Jo crec que en un any o any i mig podrien estar començades”, ha valorat l’alcalde en funcions.

En relació als habitatges, aquests han estat un tema prioritari enfront dels nous projectes que s’han tractat durant la campanya electoral. Segons Soler, els edificis adquirits per destinar-los a lloguer social eren habitatges que prèviament havien estat vandalitzats o ocupats. Ara es recuperen per oferir-los com a habitatges de lloguer social a preus assequibles, amb l’objectiu de proporcionar una vivenda digna per a joves i persones que necessiten suport dels serveis socials.

L’alcalde ha destacat que aquesta és una funció social que els ajuntaments haurien de dur a terme, així com una forma de facilitar l’accés a habitatges amb preus raonables en una zona turística amb costos d’habitatge elevats.

Davant la disminució de CO2 que marca l’agenda 2030, l’ajuntament s’ha posat en marxa susbtituint la il·luminària amb bombetes Led per disminuir el consum i les emissions. Tots els edificis tindran plaques solars i també s’està potenciant la biomassa. Amb la mobilitat i el transport públic també s’hi està treballant i es preveu que partir del 2025 ja s’hagi disminuït les emissions fins un llindar responsable.

Finalment, es preveu la creació de nous aparcaments a la zona de l’avinguda Catalunya, la carretera de Platja d’Aro a Palamós. La intenció és fer dues bosses de pàrquings subterranis que han d’anar lligades a la futura concessió de la zona blava i sobre aquesta base intentar que el concessionari pugui executar aquestes obres.

 

Temps de lectura: 3 minuts

Més àudios