27.4 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

Josep Bofill: “La Fira Ludum és una activitat per nens de 0 a 100 anys”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Josep Bofill: "La Fira Ludum és una activitat per nens de 0 a 100 anys"
Loading
/

Avui ha tornat a Corçà la Fira Ludum, un esdeveniment destinat als jocs per a tots els gustos. Al Supermatí d’ahir ens va visitar el regidor de cultura del municipi, Josep Bofill, per explicar-nos més detalls de la tercera edició d’enguany.

La Fira Ludum és una activitat que el mateix Josep Bofill defineix com una fira per a nens de 0 a 100 anys, amb jocs des de Scape Rooms familiars fins a activitats dirigides a nens o nadons, i inclús una parada solidària de les pallasses de l’Hospital de Palamós. “Intentem sempre aportar activitats per a totes les edats, que a vegades no és fàcil”.

Avui, doncs, la plaça firal s’ha convertit en l’epicentre de la Diada del joc, on s’han organitzat tota mena de tallers, un mercat ecològic de proximitat, el Mercat de MontEmpordà, i una xerrada que enguany ha tractat el joc i les emocions. La fira conclourà avui a les set de la tarda amb l’espectacle familiar “White Botton” de Ramiro Vergaz.

La Diada del Joc va néixer en plena pandèmia del 2021 i amb totes les restriccions sanitàries limitades que van fer canviar el plantejament de la Fira, però que alhora els va enfortir per millorar de cares a les següents edicions. “La Fira va néixer amb la Covid-19, però això ens ha fet més forts i hem anat canviant la tipologia d’activitats. Ara poder gaudir de tots aquests tallers que tenim ens omple d’orgull”. I després d’haver superat l’esglaó fa dos anys, Bofill ens explica que de moment l’ampliació de la Fira encara s’està coent, i esperen que més entitats del municipi se sumin al projecte, així com han fet els geganters, i enguany l’escola de Corçà, LAFA i l’ONCO, que ha recollit diners per poder fer una cursa en marxa.

 

D’altra banda, Bofill ens va afirmar que volen mantenir l’activitat gratuïta perquè tothom pugui venir a gaudir de la cultura i del joc. Finalment, també ens va avançar que plantegen recuperar un joc antic cada any, el qual la gent gran del poble ensenyarà el seu funcionament durant la Fira.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios