12.3 C
Pals
Dissabte, 3 desembre 2022
- Publicitat -

Josep Ferrés: “Es tracta de posar ordre i que l’urbanisme s’ajusti a l’època on vivim”

El Museu del Suro acull aquest dissabte a les 18 h un debat sobre urbanisme que comptarà amb la presència del filòsof Josep Maria Terricabres. L’esdeveniment l’organitzen Arquitectes de Palafrugell, Salvem el Golfet i SOS Costa Brava per debatre al voltant de la moratòria urbanística aprovada per l’ajuntament de Palafrugell que modifica el Pla Director Urbanístic. Per saber-ne una mica més, ens visita al Supermatí un dels organitzadors de l’esdeveniment i arquitecte, Josep Ferrés.

En aquest acte hi participaran diversos grups municipals amb els seus representants municipals: Junts per Catalunya, Partit Socialista, En Comú Podem o Esquerra Republicana de Catalunya, entre d’altres. Tal com explica Josep Ferres, la idea es crear un debat entorn la gestió urbanística que s’està fent en aquest municipi.

Un perill pel paisatge

El Pla General preveu edificabilitats que Ferres considera un perill pel litoral i diverses zones de Palafrugell. Per això, la intenció és demanar la variació d’aquest pla. Hi ha diverses zones afectades al llarg del litoral del municipi. Tal com explica Josep Ferrés, una de les zones més destacades és la del Canadell.

Josep Ferrés explica que critiquen la infraestructura prevista i no només de les construccions que es podrien fer a les diverses zones afectades. És a dir, critiquen possibles carrers que poden ser nocius pel paisatge. Si no es construeix el carrer, no fa falta que es construeixin les cases, conclou Ferres.

Pel que fa a la zona de Llafranc, hi ha habitatges que estan situats a la zona de dalt de la muntanya. Aquests edificis alteren, de manera inevitable al paisatge verge i escarpat característic de la Costa Brava. Per això, Ferres explica que la construcció i el moviment de terres en aquestes zones escarpades s’hauria de limitar.

A Tamariu, la riera del Mas del Llor té quatre sectors urbanitzables que Josep Ferrés creu que distorsionen el paisatge i afecta a terrenys propers a la riera. Per això, durant el debat es demanarà que s’apliqui una reserva de sòl públic en aquesta zona i, sobretot, evitar que s’edifiqui.

La polèmica amb la Carretera Vella

Josep Ferrés afirma que des de SOS Costa Brava aplaudeixen la creació del carril bici a la zona de la Carretera Vella per poder conectar les diverses poblacions del municipi. Ferres explica que s’han de dur a terme canvis en la mobilitat, tan a Palafrugell com a la resta de la comarca. Per això, aplaudeixen aquesta decisió de la millora de la mobilitat.

Ferrés explica que accions com aquesta ajuden a avançar a la societat. Tot i això, reconeix que s’ha de millorar la mobilitat amb transport públic, sobretot millorar la freqüència dels autobusos.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios