Josep Maria Mora: “Palafrugell encara no coneixia l’handbol”

- Publicitat -

Josep Maria Mora, fundador del Club d’Handbol Garbí de Palafrugell, visita Ràdio Capital a Veus de l’Empordà. La seva feina i contribució en el món de l’handbol palafrugellenc es va reconèixer en l’edició del 2020 del Premi Peix Fregit. Un palafrugellenc de gairebé tota la vida, perquè va néixer a Bordils, Girona. Va arribar a la Costa Brava durant els anys 70 per exercir de mestre a l’Escola Garbí i s’hi va quedar.

Josep Maria va començar a jugar amb 13 o 14 anys, però havia estat vinculat amb el club d’handbol de Bordils des de ben petit. I ha seguit amb aquesta passió fins a dia d’avui. Però a Palafrugell durant els anys 70 no hi havia una tradició d’handbol com la que hi havia a Bordils en aquell moment.

Abans d’iniciar la seva activitat d’handbol a Palafrugell, Mora va estar treballant en diversos clubs d’handbol a poblacions com la Bisbal d’Empordà, Corçà i, altre cop, a Bordils. Però va ser llavors quan, el president d’handbol va iniciar aquesta activitat al municipi palafrugellenc.

L’handbol a Palafrugell

En un primer moment iniciar aquest esport no va ser senzill: el més problemàtic va ser trobar una pista en condicions on practicar aquest esport. Van iniciar la seva activitat, en la temporada 78-79, en una pista enquitranada a l’estadi, on es jugava a bàsquet. L’activitat va evolucionar i va ser en aquesta temporada que alumnes i entrenador van decidir federar-se.

Avui dia, el club d’handbol ha avançat molt, fins a tenir més de 200 jugadors. Durant l’etapa inicial del club, la major part dels jugadors eren els alumnes de la mateixa escola. El punt d’inflexió va ser quan l’Ajuntament de Palafrugell va construir el pavelló a l’any 1983. Llavors, l’equip va traslladar la seva seu d’entrenament a aquest nou edifici.

Des de llavors la manera de jugar a handbol a Palafrugell ha canviat molt. Tot i això, l’escència de l’esport no ha canviat i en Josep Maria Mora ha anat sumant anys amb el Club d’Handbol Garbí. Podeu escoltar la resta de l’entrevista i gaudir una setmana mes de les Veus de l’Empordà amb la Mar Coll.

- Publicitat -