10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Judit Colell: “Cal aplicar la diversitat en el cinema per fer un món més just i igualitari”

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Judit Colell: "Cal aplicar la diversitat en el cinema per fer un món més just i igualitari"
/

El cinema també hi té cabuda a la Fira Indilletres d’enguany, i tot i que no ha arribat a temps per presidir la inauguració d’aquesta cinquena edició, la directora, guionista i productora de cinema, Judit Colell, ha pogut debatre sobre la situació del català al món de l’audiovisual. Abans de fer-ho ha conversat amb Ràdio Capital de l’Empordà per conversar sobre la situació del català i, concretament, el seu estat en el cinema.

Judit Colell valora de manera molt positiva la situació actual de la indústria del cinema en català. Explica que “venim d’uns anys molt dolents”, on anaven disminuint les pel·lícules en català. Aquest any les estrenes en català han estat moltes i destaca, a més, el gran èxit del film de Carla Simón, Alcarràs. Perquè tal com explica Colell, “amb la nostra llengua podem explicar qualsevol història”.

La salut de l’audiovisual en català recupera la salut i també recupera les inversions. Aquest augment dels pressupostos, relata la directora i productora, ajuda a millorar la salut tant del cinema com el de les sèries en català. Judit Colell recorda, però, que plataformes com Netflix haurien d’apostar més per difondre continguts en català, sobretot en produccions creades a Catalunya.

La directora relata que els formats estan canviant i que, sobretot els joves, ens estem acostumant a veure sèries a través de plataformes. Per això, explica que li agradaria que aquest tipus de continguts es fessin en català. A més, afegeix que s’haurien de crear més continguts a xarxes socials com TikTok, Instagram, YouTube o Twitch en català.

La diversitat i la igualtat

Judit Colell destaca, referint-se a les dones, que és complicat “ser dona”. S’alarma en veure les dades de representació femenines en el sector de l’audiovisual, sobretot, quan es tracten de càrrecs de direcció i producció. És una situació que preocupa a la directora. Recorda, però, que la tendència ha anat augmentant any rere any.

Tot i això, explica que cal augmentar també la representació de diversos col·lectius en el món del cinema i que es representin de manera més amplia. Judit Colell afirma amb rotunditat que cal aplicar la diversitat en el cinema per fer un món més just i igualitari.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios