Júlia Boada (Sumar): “Hem d’impulsar polítiques i iniciatives cap a una transició verda de les comarques gironines”

- Publicitat -

A pocs dies per les eleccions generals, la cap de llista de Sumar – En Comú Podem a Girona, Júlia Boada, ha visitat els estudis de Ràdio Capital per avançar-nos alguns detalls de la seva candidatura a les eleccions generals d’enguany. La formació d’Unidas Podemos actualment forma part del govern espanyol amb una representació de 33 diputats al Congrés.

La cap de llista de Sumar – En Comú Podem reconeix que estan bastant satisfets de la feina feta al govern espanyol, “hem apretat molt per continuar avançant en drets i llibertats“. Júlia Boada ha destacat la feina feta amb els ERTO, la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), la reforma laboral, la llei de l’habitatge o la llei de l’eutanàsia, entre moltes altres lleis.

Quan parla de propostes o problemes que cal solucionar al Baix Empordà i, també, a les comarques gironines, Júlia Boada posa sobre la taula l’emergència climàtica que estem vivint. “Hi hem de donar resposta”, per això, per Sumar – En Comú Podem la transició verda és “un element clau”. La candidata recorda que  aquesta transició ecològica s’ha de donar des de diversos vessants: la social, l’econòmica, l’energètica o de mobilitat, entre d’altres. Júlia Boada apunta, però, que aquesta transició ecològica s’ha de fer des de tots els sectors de la societat i que l’accés a polítiques més verdes sigui per tothom.

La candidata també ha destacat la importància d’aconseguir una transició verda quan es parla de mobilitat. “Som conscients que la mobilitat a les comarques gironines depèn molt del transport privat, per això, hem de fomentar el transport compartit“, explica Boada. Així, la candidata destaca certes propostes que s’han de promoure al territori, com el tren – tram de la Costa Brava.

Júlia Boada creu que hem d’estar alerta quan es parla de la pujada de la dreta i l’extrema dreta. Reconeix que la limitació de l’ús del català és només un dels punts contra el que han atemptat aquestes dues formacions perquè la candidata apunta que s’han eliminat en diverses poblacions conselleries d’igualtat o les conselleries de medi ambient, entre altres accions. “Està clar que el Partit Popular no podrà governar en solitari i haurà de pactar amb Vox”, explica la candidata, “hem de ser conscients del que ens hi juguem”.

Quan es parla de pactes, Júlia Boada explica que des de la seva formació entenen la política com el diàleg, “la política s’ha de construir a través del diàleg per aconseguir consensos”. Per això, esperen poder continuar governant amb una majoria progressista, sumant les formacions que vulguin formar part d’aquest canvi i amb la voluntat de seguir avançant.

- Publicitat -