10.1 C
Pals
Dimarts, 31 Març 2020

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.

El més llegit

Quatre noves morts amb coronavirus al Baix Empordà

Augmenten les víctimes de coronavirus al Baix Empordà mentre els nous contagis s’estabilitzen

Superat el centenar de positius i la tercera víctima per coronavirus al Baix Empordà

Les xifres de casos de coronavirus al Baix Empordà segueixen creixent, en només un dia hi ha hagut més d'una quarantena de positius en COVID-19

Palafrugell suspèn les Festes de Primavera i el Carroussel Costa Brava pel COVID-19

És una decisió que s’ha consensuat entre l’organització i l’Associació de Colles de Festes de Primavera

Un cop passat l’estat d’alarma, Palamós tornarà a licitar les parades buides del mercat

L’Ajuntament de Palamós ha decidit, un cop s’hagi acabat l’estat d’alarma, posar a concurs públic les onze parades del...

L’Oficina de Català de la Bisbal d’Empordà ha tingut una gran idea al impulsar una campanya en la que ajuda a reflexionar a tots els habitants que parlen català sobre els seus hàbits lingüístics.

Ho ha fet a través d’una mena de gimcana que consisteix en descobrir una frase amagada en diversos cartells penjats per localitats de la zona.

El motiu de la campanya és fer reflexionar als habitants sobre si són conscients de l’ús que fan del català i l’ús que en podrien fer, ja que és cert que en la majoria d’ocasions, amb persones nouvingudes, no s’utilitza la llengua catalana, sinó que es canvia al castellà sense saber si l’altra persona ens entén.

Repartits per diversos establiments comercials del municipi, hi haurà un total de cinc cartells amagats amb diferents paraules que juntes, formaran l’eslògan de la campanya. En els cartells també hi haurà fotografies de sis persones d’arreu del món: del Marroc, Senegal, Ucraïna, Romania, Hondures i Escòcia, representant la diversitat dels alumnes que actualment estudien català.

Per participar només s’ha d’emplenar una butlleta que es trobarà al mateix comerç, i a més els participants entraran en el sorteig d’un dinar per a dos persones al Restaurant La Cantonada.

L’objectiu de la campanya no és el concurs del dinar, sino fer reflexionar, com hem dit, sobre aquest costum dels catalanoparlants.

I una altra activitat vinculada a aquesta campanya es la xerrada “Per què no parlem en català amb les persones nouvingudes?” que tindrà lloc a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal. Serà el proper 6 de març a les 8 del vespre i hi participaran Toni Albà, Rosario Palomino, Aleix Renyé, Carme Sansa i Matthey Tree.

Últimes notícies

Carmen

Carmen, oh Carmen Tu eres tu Y tu padre es un jamón. Carmen, oh Carmen Nos fuimos a pasear Y el rodalias nos atropelló Perdoname,...

Cel tapat a l’espera de precipitacions

Continua el temps ennuvolat amb poca amplitud tèrmica a l'espera de precipitacions cap a final del dia i propera matinada. Demà i sobretot dijous la pluja guanya terreny.

El nou disc de The 1975 arribarà el 22 de maig

The 1975 han fet saber a través del seu mànager que el seu quart disc “The back cover of ‘Notes On A Conditional Form” arribarà el 22 de maig i estarà format per 22 cançons. Jamie Oborne també ha mostrat la portada del disc i la contraportada, així com l’edició de vinil. El disc s’havia…

Ja es pot participar als Premis Literaris El Càlam de Sant Jordi, de Torroella de Montgrí

El termini de presentació de les obres s'acaba el 14 d'abril i el veredicte està programat que es faci públic el 23 d'abril a la plaça de la Vila

Altres notícies