12.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Oficina de Català de la Bisbal d’Empordà ha tingut una gran idea al impulsar una campanya en la que ajuda a reflexionar a tots els habitants que parlen català sobre els seus hàbits lingüístics.

Ho ha fet a través d’una mena de gimcana que consisteix en descobrir una frase amagada en diversos cartells penjats per localitats de la zona.

El motiu de la campanya és fer reflexionar als habitants sobre si són conscients de l’ús que fan del català i l’ús que en podrien fer, ja que és cert que en la majoria d’ocasions, amb persones nouvingudes, no s’utilitza la llengua catalana, sinó que es canvia al castellà sense saber si l’altra persona ens entén.

Repartits per diversos establiments comercials del municipi, hi haurà un total de cinc cartells amagats amb diferents paraules que juntes, formaran l’eslògan de la campanya. En els cartells també hi haurà fotografies de sis persones d’arreu del món: del Marroc, Senegal, Ucraïna, Romania, Hondures i Escòcia, representant la diversitat dels alumnes que actualment estudien català.

Per participar només s’ha d’emplenar una butlleta que es trobarà al mateix comerç, i a més els participants entraran en el sorteig d’un dinar per a dos persones al Restaurant La Cantonada.

L’objectiu de la campanya no és el concurs del dinar, sino fer reflexionar, com hem dit, sobre aquest costum dels catalanoparlants.

I una altra activitat vinculada a aquesta campanya es la xerrada “Per què no parlem en català amb les persones nouvingudes?” que tindrà lloc a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal. Serà el proper 6 de març a les 8 del vespre i hi participaran Toni Albà, Rosario Palomino, Aleix Renyé, Carme Sansa i Matthey Tree.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La fira Indilletres tanca la 6a edició amb bona afluència de públic però menys vendes

L’organització fa una gran valoració dels debats organitzats, que van tenir molt bona rebuda i seguiment.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -