8.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

La Bisbal d’Empordà posa en marxa el pla de neteja que durarà cinc mesos i costarà 416.000 euros

S'ha dividit el poble en vuit sectors i s'avisarà als veïns abans de l'actuació a cada un dels barris

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Bisbal d’Empordà ha començat aquest dilluns el pla de neteja que va anunciar fa uns mesos l’ajuntament. Es tracta d’un pla en el qual s’ha dividit el poble en vuit sectors i s’anirà treballant progressivament a cadascun d’ells. El cost total de l’actuació és de 416.000 euros i es preveu que es trigui cinc mesos a acabar. Un cop finalitzat, l’objectiu del consistori és que amb un manteniment periòdic n’hi hagi prou. La feina principal consisteix en netejar la brutícia dels carrers, tant de manera manual com amb màquines i fent servir aigua a pressió. També es retiraran les herbes, s’arreglaran els panots malmesos, es canviaran les senyals deteriorades i s’aprofitarà per repintar als carrers que calgui.

A banda, està prevista l’actuació en parcs infantils, camins rurals i enllumenat, i es farà una primera fase d’asfaltats a algunes de les vies que estan més deteriorades. Una feina que farà la Brigada Municipal que comptarà amb el suport puntual d’empreses externes. Des de l’Ajuntament assenyalen que amb el pla de neteja es vol “posar la ciutat en condicions” i que recorrerà tots els carrers de la capital del Baix Empordà.

De moment s’ha començat pel sector sud i aquest dilluns ja s’ha començat a netejar la zona de l’Avinguda President Companys. El regidor de via pública, Xavier Dilmé, ha deixat clar que s’avisarà als veïns de cada barri abans de neteja perquè sàpiguen amb deteniment quines actuacions es duran a terme i durant quins dies.

Dilmé també ha demanat col·laboració als ciutadans per tal de tenir “una Bisbal el més neta possible”. En aquest sentit, l’Ajuntament ha facilitat una adreça de correu electrònic i un número de telèfon mòbil on els ciutadans poden enviar missatges de whatsapp per fer arribar queixes o suggeriments en relació al pla.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova un paquet de mesures per fer front a l’augment del preu del lloguer al municipi

Està previst estudiar possibles modificacions del planejament urbà, així com detectar habitatges de grans tenidors buits.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -