24.1 C
Pals
Dissabte, 26 setembre 2020

La CUP de la Bisbal replica als veïns del barri del Convent

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
- Publicitat -

L’Assemblea de la CUP de la Bisbal d’Empordà celebrada el passat 31 de juliol ha publicat a través de les xarxes socials un comunicat en el que es dona resposta a la nota crítica que l’associació de veïnes i veïns del Barri del Convent havia fet públic dies enrere pel mateix conducte. En aquella nota els veïns denunciaven els incompliments de l’ajuntament respecte a les seves reivindicacions, es tornava a reivindicar la conversió de l’antic espai conegut com «Cal Formatger» en centre social, i s’anunciava el trencament de tot diàleg amb l’ajuntament amb la única excepció del grup municipal de En Comú Guanyem i l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania.

En el seu escrit de rèplica l’assemblea de la CUP reconeix que “molts dels compromisos que es van prendre resten pendents d’execució”, ho justifiquen en que “l’experiència els hi ha demostrat que no tot és possible” i entenem la indignació de l’Associació”. També afirmen ser plenament conscients de les mancances històriques del barri” “que treballem per a solucionar-les” i no defugen la seva part de responsabilitat, però també critiquen que “des de l’Associació s’hagi Intentar diferenciar entre les organitzacions i partits components de l’equip de govern” i li atribueix “falta de realisme sobre el funcionament intern d’un equip, que només des de la cohesió fa possibles totes i cadascuna de les actuacions”.

Pel que fa a la gestió pública dels espais comunitaris, assenyala al canvi de secretari de l’ajuntament i de l’estratègia a seguir com a causa de l’alentiment del procés, demanen “sinceres disculpes per aquesta nova demora” i es comprometen “a seguir l’evolució de les gestions de més a prop”. Afirmen compartir la visió de Cal Formatger com ubicació idònia pel Centre Cívic però que  la crisi de la COVID-19 també ha afectat molt significativament el pressupost municipal i a la capacitat de l’Ajuntament per poder desenvolupar projectes importants. Asseguren haver defensat aferrissadament l’Escola Empordanet com a nou model d’educació i cohesió social i anuncien que tant a l’escola com a la piscina municipal, es farà “una inversió molt important que ha d’obrir les portes a la seva utilització més enllà de la temporada d’estiu”

Respecte a la neteja de carrers i contenidors, la CUP recorda que la recollida selectiva i l’estat dels contenidors depèn del Consell Comarcal, i carreguen durament contra aquesta institució, de la que afirmen que “serveix per a que vividors professionals de la política com el senyor Xevi Dilmé, que va quedar últim a les eleccions municipals i no té, per tant, cap representativitat democràtica, ocupin càrrecs directius amb sous públics de més de 3000€ mensuals”

Finalment i després de reivindicar la seva gestió en favor del barri agraeixen a l’Associació del Barri del Convent les seves bones iniciatives i la seva tasca de cohesió social així com les seves crítiques que segons afirmen «ens ajuden a no adormir-nos i a millorar»

La CUP de la Bisbal replica als veïns del barri del Convent
La CUP de la Bisbal replica als veïns del barri del Convent

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Les orquestres preveuen “un hivern molt dur” amb la incertesa de quines mesures sanitàries s’adoptaran

Les orquestres musicals es preparen per "un hivern molt dur" tal com ha anunciat el líder de Diversiones, Albert Fort.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.

Tret de sortida al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

El municipi escalfa motors abans d’una de les trobades culturals més esperades de l’any: la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.

Altres notícies