Aquesta 34ª edició de la Festa de l’Esport a Palafrugell ha anunciat dues novetats principals de cara a les properes edicions. Es posarà en marxa la remodelació de la Festa de l’Esport de cara a l’any 2019. Una festa que, a partir de la creació d’una comissió d’evaluació, tingui en compte els esportistes i entitats palafrugellenques que tenen repercussió tant fora com dins la localitat i que s’actualitzi a la realitat esportiva d’avui a la vila fent homenatge també a l’esport base. També, es pretén crear la figura de l’Ambaixador de l’Esport de Palafrugell, figura que la composaran una sèrie d’esportistes locals d’àmbit internacional que representaran Palafrugell arreu del món. En Pau Lladó, regidor d’esports de Palafrugell comenta a Ràdio Capitals els requisits que se’ls demanaran als ambaixadors/es per assumir el càrrec:

Segons l’Ajuntament Palafrugell acull 430.000 usuaris a les seves instal·lacions esportives, 31 clubs i 42 esdeveniments esportius anualment i aquesta remodelació pretén reconèixer l’activitat de tots els agents esportius palafrugellencs.

El passat diumenge 15 d’abril Palafrugell ha celebrat la 34a Festa de l’Esport per homenatjar als esportistes, entrenadors i entitats palafrugellenques de la temporada 2016/17. Per aquest motiu, l’ajuntament va atorgar la Medalla de l’Esport a una trajectòria a l’atleta Ninu (15 maratons i 125 mitges maratons, entre molts altres) i a en Cesc Llenes , un palafrugellenc que durant els últims anys ha estat el millor libero de voleibol de tot Europa i que fa poc s’ha retirat.