La Fira d’Indians de Begur comptarà per primer cop amb una jornada d’arxius. Deseners d’arxivers es trobaran aquest divendres al Casino Cultural de Begur per posar en comú els recursos de recerca de documentació indiana tant en arxius cubans com en els catalans. Per això, la trobada comptarà amb conferències del director del servei d’Arxius de la Generalitat, Enric Cobo, i de la directora general de l’Arxiu Nacional de Cuba, Martha Marina Ferriol. La mateixa arxivera cubana impartirà una conferència dissabte sobre la immigració catalana vista des dels arxius cubans.

L’alcalde de Begur, Joan Loureiro, assegura que augmentaran els espectacles teatrals. Hi haurà les visites teatralitzades amb el grup Mutis. Enguany, l’arribada de l’indià a Sa Riera també es reproduirà al centre de Begur. A més, des de l’any passat també se li fa l’acomiadament des de l’Ajuntament el darrer dia de la Fira.

El Centre Cultural Escoles Velles acull una exposició dedicada als oficis indians, el tema de la fira d’enguany. La Fira d’Indians, que començarà aquest divendres 8, també tindrà cinema, dansa i conferències. L’historiador de l’art Joan Miquel Llodrà parlarà dels oficis indians i el professor emèrit Jordi Maluquer de Motes glossarà sobre la figura de l’americano a la literatura catalana.

En quant a la programació musical, l’alcalde Loureiro afirma que volen baixar la pressió acústica, programant activitats de dansa o teatre. Per això, posaran limitadors de so en diferents punts de la fira.

L’esdeveniment comptarà amb mesures mesures de seguretat i d’emergència, tenint en compte que és un moment en què s’aplega molta gent en un sol punt.