17.6 C
Pals
Dilluns, 2 octubre 2023
- Publicitat -

La Generalitat estudia alternatives per fer la nova estació d’autobusos de Palamós

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Quatre empreses opten a redactar un projecte que analitzarà quines opcions hi ha per construir una nova estació d’autobusos a Palamós en una nova localització. L’empresa a qui se li adjudiqui la redacció del text haurà de proposar diferents opcions i els seus avantatges i inconvenients.

Ara mateix, els busos paren a les dependències de SARFA-Moventis, que es troben al carrer López i Puigcerver, entre els carrers Alba i Orient.

La construcció d’una nova estació d’autobusos és una reivindicació històrica perquè la ubicació actual es troba al bell mig del poble i això genera problemes de soroll i mobilitat.

Des de fa 7 anys, ja existeix un informe encarregat per la Generalitat que proposava construir la nova estació d’autobusos a una zona que encara necessitava ser urbanitzada, de manera que els tràmits, tal com explicava Ràdio Palamós, s’allargarien.

L’emissora municipal explicava l’any 2009 que la nova estació s’havia de situar entre l’avinguda de Catalunya i la C-31. Així ho explicava a Ràdio Palamós l’aleshores alcaldessa Teresa Ferrés:

I assegurava per què era quelcom que s’havia de resoldre lentament:

La qüestió no va tirar endavant per culpa de la crisi econòmica. El mes de març de 2016, també Ràdio Palamós explicava que l’Ajuntament s’estava plantejant una alternativa: situar l’estació a la plaça de Josep Sarquella.

El maig de 2016, el Parlament de Catalunya aprovava per unanimitat una moció del Partit Popular que instava a tirar endavant el projecte. Així la defensava el diputat popular Santi Rodríguez a comissió de Territori de la cambra catalana.

El partit que governava aleshores, Junts pel Sí, reafirmava que volien parlar-ho sense presses amb l’Ajuntament. Ho defensava el diputat Marc Sanglas.

El mes de novembre de 2017, tres setmanes després que el govern espanyol prengués el control de la Generalitat, s’obria a concurs públic la redacció de projecte que ha d’estudiar les possibilitats alternatives per l’estació d’autobusos a Palamós per un preu de 85.000 euros.

Al concurs hi participen quatre empreses de Barcelona. El text s’haurà de redactar en 4 mesos després que es formalitzi el contracte.

Sobre les noves perspectives que la decisió de la Generalitat suposa, l’Ajuntament de Palamós no ha volgut fer declaracions públiques, però asseguren que esperen consensuar la ubicació definitiva amb la Generalitat.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

Doctor Prats anuncien aturada tècnica del grup

Aquest cap de setmana el festival Petits Camaleons ha comptat amb Doctor Prats com un dels grups que han actuat a la jornada del diumenge. Els terrassencs han fet vibrar als més petits amb els seus himnes. Entre actuació i actuació hem parlat una estona amb ells i ens han explicat que després de 8
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -