25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

La Generalitat licita la nova estació d’autobusos de Palamós

La nova instal·lació es construirà a la prolongació del carrer d’Enric Vincke i ocuparà una superfície total d’uns 4.000 m², disposarà d’una platja de 7 andanes per als autobusos en semibateria i també comptarà amb un espai de parada ràpida i una zona d’estacionament d’autobusos en fila davant de les andanes.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha anunciat que el Departament licitarà aquest mes les obres per a construir una nova estació d’autobusos a Palamós, que comportarà una inversió de 2,8 MEUR. Aquesta actuació millorarà la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes de la demarcació de Girona i de la comarca del Baix Empordà, i sobretot, la circulació per l’interior del municipi de Palamós. A més, la nova estació i el seu conjunt actuaran com a element catalitzador d’una nova configuració urbana del sector.

“L’objectiu és que a la tardor ja comencin les obres i que l’estiu de 2024 tinguem una nova estació d’autobusos” gestionada també per la Generalitat, ha detallat Fernàndez. L’estació tindrà “capacitat per a set vehicles, un espai d’espera modern i còmode, dotat de plaques fotovoltaiques, perquè la ciutadania tingui una major comoditat a l’hora d’utilitzar el transport públic”, ha posat en valor el conseller de Territori. L’obra “també ens permetrà treure autobusos de l’interior de la ciutat, cosa que, amb les característiques que té Palamós, de carrers estrets, ens ajudarà a que la vida interna de la ciutat sigui una mica millor”, ha comentat Fernàndez.

Actualment, Palamós disposa d’una estació d’autobusos situada al carrer López i Puigcerver, al centre urbà, en una localització que dificulta la circulació dels autobusos, com a conseqüència d’una trama de carrers estrets i concorreguts de trànsit viari que fa difícil l’accés còmode d’aquests vehicles de transport de viatgers. Una desena de línies interurbanes d’autobús operen en aquesta estació.

La nova instal·lació es construirà a la prolongació del carrer d’Enric Vincke i ocuparà una superfície total d’uns 4.000 m², disposarà d’una platja de 7 andanes per als autobusos en semibateria i també comptarà amb un espai de parada ràpida i una zona d’estacionament d’autobusos en fila davant de les andanes. L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets. Tot el conjunt està dissenyat per permetre la modulació dels espais.

Per a la millora del confort dels usuaris, s’ha projectat una marquesina sobre les andanes, que a més permetrà l’entrada de llum natural per sobre de l’edifici. Així mateix, l’obra inclourà la instal·lació de panells fotovoltaics per a l’autoconsum de l’estació.

L’Ajuntament de Palamós va modificar el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) per a la construcció de la nova estació d’autobusos. Aquesta modificació va incloure el sistema viari necessari per al funcionament de la nova instal·lació. Amb la nova estació, es treuran els autobusos de l’interior de la ciutat, la qual cosa millorarà la circulació per la zona i ajudarà a que la vida interna de la ciutat sigui més agradable.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Avís per calor intensa al Baix Empordà

Temperatura superior a 35 ºC a l'interior del Baix Empordà amb xafogor a la costa i vent de component sud a la tarda. L'episodi de calor s'intensifica demà i es prolongarà fins dissabte.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -