L’exconsellera torroellenca Dolors Bassa ha sigut una de les protagonistes de l’acte institucional de la Diada Nacional organitzada per la Generalitat a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Durant l’acte, dirigit per Lluís Danés, s’han llegit diverses definicions del concepte de llibertat, tant per part dels polítics empresonats com pels exiliats.

Les paraules de Dolors Bassa han estat aquestes: “La llibertat per mi seria veure la sortida del sol com intento fer cada dia a les 7 del matí darrere les Alberes de l’Alt Empordà, sense tenir els sis barrots de ferro de la finestra a primera línia“.

Bassa, empresonada de forma preventiva al centre penitenciari del Puig de les Basses, també ha tingut un record d’agraïment amb totes aquelles persones que s’han aplegat durant les últimes setmanes a les portes de la presó per reivindicar el seu alliberament. Bassa ha afegit: “Escoltar, veure i palpar els sorolls i crits de reivindicació de llibertats col·legiades amb les persones que cada dimarts al vespre vénen aquí, davant de la presó, i compartir amb totes el sopar a la fresca“.