30 C
Pals
Dilluns, 14 juny 2021
- Publicitat -

La meitat dels turistes d’autocaravanes tenen carrera universitària i un poder adquisitiu elevat

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Un estudi elaborat per la Universitat de Girona (UdG) afirma que gairebé la meitat dels turistes que viatgen en furgoneta i autocaravana a la Costa Brava tenen estudis universitaris. A més, els investigadors han remarcat que aquests turistes tenen un poder adquisitiu elevat, ja que estan per sobre del 30% de la mitjana. Aquestes són les principals conclusions de l’informe elaborat pels investigadors Marc Grijalvo, Lluis Mundet i Jaume Marín, del Laboratori Multidisciplinar de Recerca en Turisme (LMRT) que durant aquest estiu han entrevistat unes 400 persones de la Costa Brava als anomenats ‘van tourists’ (turistes de furgoneta). Segons l’estudi, els turistes aposten per viatjar amb el seu vehicle per uns valors associats a la llibertat.
Amb això, els investigadors volen desmuntar la imatge de la manca de poder adquisitiu que tenen aquest tipus de viatgers, que dormen a la furgoneta o a la seva autocaravana. Segons les entrevistes realitzades, els turistes destaquen que poden anar amb el seu vehicle i contactar de forma més directa amb la natura o tenir un espai de relax i benestar, a part d’estar amb la família.

Les enquestes elaborades pels investigadors s’han fet en diferents punts: en càmpings, zones d’acampada lliure i aparcaments d’autocaravanes. Els resultats indiquen que el 80% de les pernoctacions que fan aquests turistes són en càmpings i només el 20% en la resta de zones condicionades.

Per altra banda, un 30% dels enquestats van afirmar que no haguessin escollit la Costa Brava si no hagués estat per la pandèmia. La proximitat respecte el lloc de residència ha estat un element clau per viatjar fins a Girona i passar-hi uns dies aquest estiu.

El turisme d’autocaravanes ha experimentat un augment en els últims anys. Un de cada dos turistes entrevistat era propietari d’una furgoneta matriculada en els últims cinc anys. Això indica que aquesta modalitat ja era una tendència a l’alça fins i tot abans del coronavirus.

De fet, els vehicles adaptats a l’acampada i autocaravanes van sumar 1.500 matriculacions el 2014, mentre que el 2019 aquesta xifra pujava a les 9.000. De fet, el 99,3% dels visitants entrevistats a l’estudi van assegurar que l’any vinent tornaran a viatjar amb la seva furgoneta o autocaravana, independentment de la situació sanitària.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Wolf Alice actuaran a Barcelona el 6 de març del 2022

Wolf Alice anuncia una gira europea que passarà per la Sala Apolo de Barcelona el 6 de març del 2022, en el seu retorn als escenaris des del 2018. La gira començarà el gener al Regne Unit, on aquesta mateixa setmana han aconseguit la primera posició dels discs més venuts amb “Blue Weekend”, el disc…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -