10.6 C
Pals
Diumenge, 24 gener 2021

Palafrugell xifra en més de 200 persones, les que s’han mobilitzat per participar en accions de voluntariat

Aquesta nova realitat de mobilització ciutadana ha fet que el  Departament de Treball Afers Social i Família de la Generalitat de Catalunya incrementi el suport als ens locals amb mesures extraordinàries en l’àmbit de les accions del voluntariat.

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar a Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Des del passat mes de març, més de 200 persones s’han mobilitzat a Palafrugell per participar en accions de voluntariat essencials tant a través d’entitats de voluntariat com en les xarxes solidàries, grups de confecció mascaretes, etc. Les accions de voluntariat han permès atendre una mitjana de 800 persones vulnerables cada mes, ja sigui amb el repartiment de menjar o de mascaretes, amb l’ajuda per anar a comprar, amb la realització de trasllats o altres gestions essencials que no haurien estat possibles sense l’ajuda de les persones voluntàries.

Aquesta nova realitat de mobilització ciutadana ha fet que el  Departament de Treball Afers Social i Família de la Generalitat de Catalunya incrementi el suport als ens locals amb mesures extraordinàries en l’àmbit de les accions del voluntariat. Des de l’Ajuntament de Palafrugell s’ha volgut prioritzar la protecció i seguretat de tots els participants en les accions de voluntariat. En aquest sentit, s’han destinat 6.946 euros a millorar la protecció de totes les persones involucrades en el voluntariat (persones voluntàries i persones destinatàries de l’acció) mitjançant la compra d’equips de protecció individual i de protecció física dels espais (mampares) pels projectes de voluntariat.

D’aquesta manera, Creu Roja i Càritas, les dues entitats que mobilitzen més voluntariat en aquest moment, disposen d’equips de protecció individual tant a disposició de la ciutadania mobilitzada, per als seus equips humans i per altres entitats de voluntariat que en puguin necessitar.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies