13 C
Pals
Dimarts, 30 novembre 2021
- Publicitat -

La pròrroga de la concessió de Marina Palamós afebleix la competitivitat

Competència considera que no està justificada i pot acabar tancant el mercat

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Autoritat Catalana de la Competència considera que la pròrroga de la concessió del port esportiu Marina Palamós no ha respectat prou els principis de bona regulació i que l’administració no ha sabut generar una dinàmica competitiva. La Generalitat, malgrat ja s’havia iniciat els tràmits per a una licitació pública, ha decidit allargar 15 anys més el període d’explotació a l’actual empresa concessionària.

L’empresa Nàutic Palamós va obtenir la concessió del port Marina Palamós l’any 1990 per una duració de 30 anys i que, per tant, expirava aquest 2020. En un principi, la renovació es va obrir a concurs però finalment la nova Llei de Ports ha permès fer una pròrroga automàtica per 15 anys, condicionada a una sèrie de vectors. Un d’ells és el compromís per part de la concessionària a invertir 15 milions d’euros al llarg del nou període d’explotació, principalment a projectes ambientals i sostenibles.Ara bé, l’Autoritat Catalana de la Competència considera que aquest procediment no està prou justificat. Segons ells, prorrogar unes concessions ja molt llargues pot acabar provocant un tancament de mercat massa durador. Consideren que un concurs públic assegura una rivalitat entre operadors beneficiosa per a la comunitat, en termes d’eficiència de la gestió dels recursos públics.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Taller d’autoprotecció per a dones durant la programació del 25N a Palamós

L'activitat ha estat dirigida per agents dels Mossos d'Esquadra i han participat una vintena de dones. El taller de mesures d'autoprotecció fet a les galeries Carme, forma part d'una sèrie de propostes de l'Ajuntament de Palamós al voltant del 25 de novembre.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -