24.1 C
Pals
Dissabte, 26 setembre 2020

La pròrroga de la concessió de Marina Palamós afebleix la competitivitat

Competència considera que no està justificada i pot acabar tancant el mercat

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.
- Publicitat -

L’Autoritat Catalana de la Competència considera que la pròrroga de la concessió del port esportiu Marina Palamós no ha respectat prou els principis de bona regulació i que l’administració no ha sabut generar una dinàmica competitiva. La Generalitat, malgrat ja s’havia iniciat els tràmits per a una licitació pública, ha decidit allargar 15 anys més el període d’explotació a l’actual empresa concessionària.

L’empresa Nàutic Palamós va obtenir la concessió del port Marina Palamós l’any 1990 per una duració de 30 anys i que, per tant, expirava aquest 2020. En un principi, la renovació es va obrir a concurs però finalment la nova Llei de Ports ha permès fer una pròrroga automàtica per 15 anys, condicionada a una sèrie de vectors. Un d’ells és el compromís per part de la concessionària a invertir 15 milions d’euros al llarg del nou període d’explotació, principalment a projectes ambientals i sostenibles.Ara bé, l’Autoritat Catalana de la Competència considera que aquest procediment no està prou justificat. Segons ells, prorrogar unes concessions ja molt llargues pot acabar provocant un tancament de mercat massa durador. Consideren que un concurs públic assegura una rivalitat entre operadors beneficiosa per a la comunitat, en termes d’eficiència de la gestió dels recursos públics.

- Publicitat -
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Les orquestres preveuen “un hivern molt dur” amb la incertesa de quines mesures sanitàries s’adoptaran

Les orquestres musicals es preparen per "un hivern molt dur" tal com ha anunciat el líder de Diversiones, Albert Fort.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.

Tret de sortida al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

El municipi escalfa motors abans d’una de les trobades culturals més esperades de l’any: la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.

Altres notícies