19.5 C
Pals
Divendres, 1 juliol 2022
- Publicitat -

La Sala d’Exposicions de Begur tanca el cicle de primavera amb la mostra “Estrambotisme”

L’exposició de Jesús de la Cruz es podrà visitar del 19 de maig al 5 de juny.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’estrambotisme, el moviment artístic nascut l’any 1974 a l’Empordà de la mà de Joan Fuster i Gimpera, serà el gran protagonista des d’aquesta setmana a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles. I és que des del 19 de maig fins al 5 de juny es podrà visitar a l’equipament la mostra “Estrambotisme”, de l’artista Jesús de la Cruz.

L’exposició és un apropament al corrent pictòric de l’estrambotisme, que consisteix a pintar i dibuixar coses rares, estranyes, insòlites… en definitiva, estrambòtiques. La base del procés és la imaginació, que s’utilitza intensament i s’aplica amb un control absolut de la raó i sense fer cap concessió a l’automatisme. Així, durant el procés creatiu es juga amb l’astúcia d’alterar i modificar les propietats i formes inherents dels objectes que intervenen a l’obra, fent que el resultat final sigui d’allò més insòlit. Un canti, per exemple, es pot transformar en una ballarina que vola per l’escenari mentre li brollen branques per tot arreu. Ni el subconscient ni el món oníric juguen un paper preponderant en la creació d’una obra estrambòtica, sinó que tota la substantivitat creadora brolla de la imaginació de l’artista, transfigurant la realitat i donant així un nou sentit a la composició.

“Estrambotisme” s’inclou dins el programa d’exposicions de primavera a l’equipament municipal i es podrà visitar els dimecres (de 10 a 13 h i de 15.30 a 20 h) i de dijous a dissabte (de 15.30 a 20 h) amb totes les mesures de seguretat i restriccions vigents per tal de prevenir el contagi i la propagació de la Covid-19. Els dies festius, en canvi, les Escoles Velles (c/ Bonaventura Carreras, 11) restaran tancades.

Per a més informació sobre les dates i horaris de les exposicions podeu consultar el següent enllaç.

Jesús de la Cruz

Jesús de la Cruz, artista de Torroella de Montgrí, se sent alumne de Joan Fuster en la formació tècnica de l’aquarel·la, cosa que ha deixat empremta en la seva forma de pintar.

Es va iniciar en el món de la pintura amb la tècnica de l’aquarel·la. En el seu currículum consten més d’una vintena d’exposicions individuals i nombroses col·lectives. També ha estat mereixedor de diversos premis i guardons en certàmens artístics. Posseeix un ofici i una sensibilitat que manifesta en totes i cadascuna de les seves obres, ben construïdes. La distribució del color que es difumina en l’entorn li confereix una subtilitat especial, aconseguint les tan preuades transparències en aquest difícil art de l’aquarel·la.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Escola Barceló i Matas decebuda davant la pèrdua del gimnàs del centre

L'AMPA de l'Escola Barceló i Matas alerta de que la falta d'espai afecta tant a l'escola com a l'institut.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -