27.4 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

La sequera continua sent un problema al Baix Empordà malgrat les pluges dels últims dies

Imatge d’arxiu

La sequera continua amenaçant el Baix Empordà i tot Catalunya, encara el 2023. En vam parlar ahir al Supermatí amb Francesc Camps, investigador especialista de l’IRTA i Secretari de la Junta central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter.

Francesc Camps va explicar que la sequera actual va començar l’any 2021, i que el dèficit d’aigua es quantifica en 250 litres per metre quadrat. Caldria, doncs, molta més pluja de la que està caient aquests dies per solucionar el dèficit. 

És per això que Camps assegura que cal establir mesures per restringir l’ús d’aigua i reservar-la. És el que contempla el Pla especial de sequera pel Baix Ter, que s’aplica quan els nivells dels embassaments estan per sota del 60%. Ara mateix, estan al 28%. Al Baix Empordà, aquest pla té conseqüències a l’agricultura, segons Francesc Camps. 

Davant d’aquesta situació, l’investigador de l’IRTA assegura que cal fer una millor gestió de l’aigua si volem construir una societat més forta i que no depengui del canvi climàtic. 

És per això que Francesc Camps va afirmar que cal ser responsables i fer un ús precís de l’aigua tant si n’hi ha com si no, com avui en dia. 

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios