El grup de CiU ha anunciat la decisió aquest matí en una roda de premsa

El pacte de govern de Palafrugell ha saltat pels aires. El líder del Partit Demòcrata, Albert Gómez, ha donat per “morta” la sociovergència dels últims sis anys. Ara, el PSC aposta per governar en minoria arribant a acords puntuals. Des de l’oposició, ERC estudiarà formar un govern alternatiu.

Albert Gómez ha acusat l’alcalde de “no tenir paraula” i de manca de transparència. El portaveu del PDeCAT reivindica la feina del partit en les àrees de responsabilitat de govern.

“Mai hauríem pensat que acabaria d’aquesta manera”, ha lamentat Albert Gómez després d’un pacte que ha durat dues legislatures. El líder del PDeCAT ha parat de “deslleialtat continuada”:

El grup municipal socialista, amb set regidors, haurà de tirar endavant arribant a acords puntuals amb els grups de l’oposició. En el ple de demà els regidors del PDeCAT ja actuaran com a oposició i, en els propers dies, l’alcalde reformularà el cartipàs amb els regidors del PSC, Unió i Entesa.

Negociacions improductives

Els dos grups han constatat durant dies les diferències que els separen, segons van informar a Ràdio Capital diverses fonts del govern. El grup del Partit Demòcrata va posar sobre la taula la proposta que Albert Gómez, responsable de l’àrea de Promoció Econòmica, també assumís la cartera de Cultura. El PDeCAT plantejava que l’actual regidora de Cultura, Maite Frigola, passi a ser la nova edil de Comunicació.

La direcció socialista no contemplava que Gómez pogués assumir una nova àrea. El PSC volia que el seu regidor Xavier Rocas tornés a agafar Cultura, en lloc de la convergent Frigola, criticada per la seva gestió. Aquest canvi, pel PDeCAT, representava trencar el pacte.