- Publicitat -

Anàlisi de resultats

RESULTATS ELECCIONS MUNICIPALS 2019

RESULTATS ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Amb 16km2 i 459 habitants, la Tallada d’Empordà té una densitat de població de 28 habitants per cada quilòmetre quadrat. El municipi te el seu origen en l’antic castell situat al cor del nucli històric, del qual se’n conserven encara importants parts. Al seu voltant el poble va anar creixent poc a poc fins assolir l’actual configuració. El municipi s’estén per la plana del sector esquerra del Ter i, a més del poble de la Tallada, els pobles de Canet, Merenyà i Tor.

SITUACIÓ POLÍTICA
Des de 1979 el municipi ha comptat amb tres alcaldes, que s’han presentat per diferents partits. En primer lloc, el municipi va ser governat per Joan Tarrats, que primer es va presentar amb un partit d’independents i després amb Convergència i Unió. El va succeir Narcís Gibrat, que va obtenir l’alcaldia primer amb Grups de Joves, després amb Esquerra Catalana i finalment amb el PSC. Finalment, des de 2007 governa Roser Bagué, d’Independents de la Tallada. Avui els electors de la Tallada han pogut escollir entre dues llistes: la de Veïns de Canet, MArenyà, la Tallada i Tor, i la de Republicans Units.

La Tallada d’Empordà destaca pels seus conreus de secà: cereals, farratge i també oliverars i alguna vinya. En el pla, amb una gran part de regadiu, es conreen farratge, blat de moro, hortalisses i arbres fruiters. La ramaderia és força important pel que fa a la cria de porcí, boví, oví i aviram.

El municipi ofereix una sèrie de quatre rutes turístiques al llarg dels elements patrimonials més importants del municipi, com el seu Castell Medieval.

- Publicitat -