8.1 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

La UdG inaugura una exposició dedicada a Tom Sharpe per donar a conèixer la figura del novel·lista britànic

A la biblioteca del Barri Vell es conserva el llegat bibliogràfic que la fundació de l'autor va cedir a la universitat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Universitat de Girona (UdG) ha inaugurat una exposició dedicada a l’escriptor anglès Tom Sharpe. La mostra està organitzada i és la primera activitat del curs de la Càtedra Tom Sharpe i tindrà continuïtat amb un concurs de relats de l’autor, una beca i un cicle de conferències sobre William Shakespeare. L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer la figura de Sharpe i la seva vinculació amb Catalunya i en concret amb Llafranc, a Palafrugell. A més, des de la Fundació Tom Sharpe es va cedir un extens llegat bibliogràfic a la universitat i que es troba a la biblioteca del Campus del Barri Vell. En aquest sentit, es vol donar presència al que es considera un dels novel·listes britànics més rellevants del segle XX.

La mostra ja l’ha pogut veure la presidenta de la fundació, Montserrat Verdaguer, que ha recordat durant la visita que Tom Sharpe és conegut per l’obra ‘Wilt’, però assenyala que va escriure setze novel·les, moltes de les quals són “tan interessants com aquesta”. A l’exposició es poden veure totes les novel·les i moltes de les traduccions de ‘Wilt’, a part de fotografies poc conegudes de l’autor. Verdaguer assenyala que “val la pena venir a veure l’exposició”, per conèixer encara més la figura de Sharpe.

La mostra és la primera de les quatre activitats més que están previstes per la Càtedra Tom Sharpe. En concret, hi haurà un concurs de relats de Tom Sharpe i que premiarà amb 750 euros el millor relat humorístic de campus universitari. Això inclou qualsevol text narratiu que expliqui una història que transcorri en un marc universitari i que estigui protagonitzada per personatges de la comunitat. A més, cal que tingui un marcat caràcter satíric, irònic, sarcàstic o humorístic.

A més, també está prevista una beca amb una dotació de 3.000 euros i que s’atorgarà al millor projecte d’investigació o treball divulgatiu sobre algun aspecte de la vida o l’obra de Tom Sharpe, des de qualsevol perspectiva. Les llengües admeses per asprirar a aquesta beca són el català, el castellà, l’anglès i el francés. Finalment, també está previst fer un cicle de conferències sobre la figura del rellevant autor britànic William Shakespeare.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols aprova un paquet de mesures per fer front a l’augment del preu del lloguer al municipi

Està previst estudiar possibles modificacions del planejament urbà, així com detectar habitatges de grans tenidors buits.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -