15.9 C
Pals
Divendres, 30 setembre 2022
- Publicitat -

L’aigua del Ter es tenyeix de vermell per possible contaminació bacteriana

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dimecres passat es va presenciar un canvi en el color de la llacuna de Fra Ramon, a l’altura de Torroella de Montgrí, la qual recull aigua que baixa del riu Ter i del mar. Aquest H2O va destenyir un to rogenc, com van assenyalar diversos usuaris a Twitter.

Què pot haver modificat l’estat de l’aigua?

Hi ha diverses hipòtesis que resultin en aquest canvi de color: el canvi de salinitat de l’aigua, una floració d’algues o una sobrepoblació bacteriana.

Quant al canvi de salinitat, al tractar-se d’una llacuna salada, una gran evaporació d’aigua pot augmentar la quantitat de sal dissolta i aquesta pot produir l’efecte visual en passar la llum a través.

Pel que fa a la floració d’algues, es podria donar la possibilitat que a la bassa s’haguessin generat una colònia d’algues i aquestes expulsessin toxines que coloressin l’aigua, com ja s’ha observat en altres parts del món com a California.

L’opció més probable de les tres és el sorgiment d’una colònia de bacteris del gènere Cromatium, que s’alimenten del sulfur d’hidrogen i proliferen fàcilment en ambients amb poc oxigen i amb molta matèria orgànica dispersa a l’aigua. Aquests bacteris tenen pigments vermells que en grans concentracions, donarien color rosat a l’aigua.

Restem a l’espera d’una investigació analítica de l’aigua per confirmar la causa específica del canvi de tonalitat.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -

Un equip format per 8 treballadors de l’Ajuntament de Palafrugell participarà a la prova solidària Oncotrail

És el vuitè any consecutiu on participa un conjunt format per persones vinculades al consistori
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -