7.9 C
Pals
Dilluns, 6 desembre 2021
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur aprova els seus pressupostos per al 2022

El pressupost general del consistori per al 2022 compta amb 10.857.500€. Els nous comptes estan destinats a la reactivació de les activitats, la preservació del medi natural, el foment de l'ocupació i l'atenció als col·lectius més vulnerables, les inversions municipals i les taxes municipals.

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Begur va aprovar aquest dimarts dia 2 de novembre, en sessió extraordinària, el pressupost general de la corporació per a l’any 2022. Els comptes, amb una quantia de 10.857.500€, van ser aprovats amb els vots a favor de Sempre-JxCAT, TxBE-TE i +BiE-UPMcat; els vots en contra d’ERC; i l’abstenció del PSC. D’aquesta manera, la xifra per a l’any vinent s’ha reduït si tenim en compte la de l’actual, que eren uns 11.277.500 euros.

El regidor municipal d’Hisenda, Pere Feliu, va explicar que la gran prioritat del consistori fins a la fi de la pandèmia “seguirà sent l’atenció de les persones i la dinamització social, econòmica, turística i cultural de Begur”. Tanmateix, va afegir que “qualsevol partida pressupostària que requereixi ser modificada per a garantir aquest objectiu, l’adaptarem per a garantir que ningú quedi desatès”.

Seguint la mateixa línia, l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, assegura que “aquesta atenció prioritària als col·lectius més vulnerables i a tot el teixit productiu, associatiu, comercial, turístic i cultural del poble, anirà acompanyada a més d’una destacada inversió en diferents actuacions arreu de la vila, que ens permetrà seguir fent una posta a punt dels nostres equipaments i encarar nous projectes”.

Reactivació de les activitats.

L’Ajuntament de Begur aposta per dinamitzar l’activitat lúdica i cultural al municipi després de la pandèmia. Amb la millora de la situació sanitària i la relaxació de les restriccions, les activitats s’aniran reprenent i, per aquest motiu, el consistori recuperarà les partides pressupostàries pre-pandèmia a les àrees de Cultura (100.000€), Festes (60.000€), Joventut (40.000€) i Consell Municipal d’Esclanyà (45.000€).

A més, cal destacar que la partida pressupostària destinada a la Fira d’Indians (135.000€) també s’ha adequat als nous canvis que s’introduiran en l’esdeveniment.

Preservació del medi natural.

El nou pressupost general per al 2022 inclou una partida de 95.000€ per al manteniment de les franges perimetrals amb l’objectiu de millorar i reforçar la prevenció davant dels incendis forestals.

De la mateixa manera, la partida en despesa elèctrica es redueix en un 7,4% gràcies a l’habilitació de nova il·luminació led al municipi, i malgrat que el preu de l’electricitat puja arreu del país.

Foment de l’ocupació i l’atenció als col·lectius més vulnerables.

Els nous comptes tenen partides en matèria de serveis socials i de promoció de l’ocupació, i són els següents: una partida amb Càritas amb l’objectiu de reforçar l’acompanyament a la gent gran; una altra amb Càritas per potenciar l’atenció als alumnes de primària i secundària del municipi; i una partida del Consell Comarcal del Servei d’Ocupació de Catalunya per tal d’oferir assessorament a les persones en recerca activa de feina.

Inversions municipals.

L’Ajuntament destinarà el pròxim curs una partida de 551.200€ a realitzar diferents actuacions al municipi. Entre les principals inversions es troben els projectes d’urbanització de la Casa de Campo (50.000€), del Mas Prats (50.000€) i del carrer Isabel de Villena (20.000€), que ha de permetre dotar aquestes zones de nous serveis (clavegueram, voreres, enllumenat…); la modificació del Pla Parcial del sector S-18 (30.000€), a l’entrada de Begur, on l’Ajuntament hi té previst actuar en dos equipaments: el camp de futbol i l’aparcament; un nou altell de la nau industrial de la deixalleria (90.000€), que permetrà augmentar la capacitat d’emmagatzematge en una primera fase, i crear un vestidor i una zona de dutxes per a dones en un segona; nous vestidors per al camp de futbol municipal (76.200€)o l’adquisició d’un finca a la zona del Mas d’en Pinc (50.000€).

Cal destacar, també, que es crea una partida d’honoraris per a la redacció del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) (100.000€). L’objectiu és començar a treballar en la revisió del POUM existent i que Begur es doti d’un nou planejament pròximament.

Taxes municipals.

Pel que fa a les taxes municipals, l’Ajuntament preveu que la partida global de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) augmenti en 95.000€, un increment que es destinarà íntegrament al manteniment de les franges perimetrals contra incendis.

S’actualitzen també algunes taxes municipals per tal d’adaptar-les al context actual i a la reorientació d’alguns serveis. Entre elles, l’impost per a la retirada de vehicles, la taxa per ocupació de la via pública de parades, barraques i terrasses, la taxa per ocupació de la via pública de la Fira d’Indians, el preu públic per a la venda de gots indians o la Conselleria de Joventut.

Per últim, s’ha decidit crear una partida per a les subvencions que la Generalitat de Catalunya atorgarà a la corporació per a fer front a les destrosses dels temporals Dana i Glòria (80.000€) i s’incrementa la partida d’alienació d’inversions reals, fins als 500.000€.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lildami estrena ‘Tinc poc temps’

Lildami segueix compartint cançons després de l’èxit del disc “Viatge en espiral“. Fa unes setmanes va estrenar ‘Si vols‘ amb Huntza i Kickbombo, i avui ha estat el torn de ‘Tinc poc temps‘. Les dues cançons formaran part d’un EP que el músic està preparant “Cal Damià”. vL'entrada Lildami estrena ‘Tinc poc temps’ ha aparegut…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -