9.7 C
Pals
Dilluns, 20 març 2023
- Publicitat -

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro presenta els projectes al Next Generation per un valor de més de 16 milions d’euros

Els projectes estan repartits en tres àmbits: natura/sostenibilitat, energia i turisme/comerç. Abans de finalitzar l'any, explica l'alcalde, esperen que s'hagin aprovat els projectes.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Maurici Jiménez (PSC), alcalde de Castell-Platja d’Aro, ha avançat a Ràdio Capital els projectes que el consistori ja ha presentat als fons europeus anomenats ‘Next Generation’. Els projectes, dividits en tres blocs, tenen un valor de gairebé de 16,6 milions d’euros.

Tal i com indica Maurici Jiménez, el Govern municipal té la proposta de participació als fons europeus sobre la taula des de principis d’aquest any i des del febrer estan configurats un conjunt de projectes pel municipi que han anat presentant a les corresponents administracions. Cap a finals d’aquest any s’espera que els plans arribin a “bon port”, doncs és quan s’han de resoldre.

Ridaura Natura.

En primer lloc, un dels projectes és l’anomenat ‘Ridaura Natura’, relatiu al marc d’ampliació i millora del Parc dels Estanys i amb la finalització del Passeig Marítim fins a Port d’Aro; la connexió entre S’Agaró, Platja d’Aro i Castell d’Aro amb carril bici; i l’ampliació de la depuradora. Per tant, segons l’alcalde, la idea és que tot el tram de riu que passa pel municipi es pugui naturalitzar i adaptar des del punt de vista de la sostenibilitat.

Projecte energètic.

Pel que fa al projecte energètic, Maurici Jiménez ens explica que proposen canviar tots els fanals del municipi per incorporar l’enllumenat LED; instal·lació de punts de càrrega de cotxes elèctrics; i la connexió entre els nuclis urbans a través d’un pla de ‘Bicing’, és a dir, un servei de bicicletes elèctriques compartides que suposin un tipus de transport urbà. Aquest últim ja funciona a Barcelona.

Porta de Comerç.

Aquest àmbit té a veure amb: mobilitat, com ara la millora de l’aparcament SABA a la plaça d’Europa o el propi projecte de Bicing; urbanisme comercial; dinamització turística, com la creació d’una nova Oficina de Turisme o la millora del sanejament del municipi; digitalització; i formació pels empresaris.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 20 de març

Avui hem relatat una baralla de pistolers a l'NBA, hem decidit quin és el millor plat de la gastronomia...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -