7.3 C
Pals
Divendres, 23 febrer 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell demana la col·laboració ciutadana per localitzar nius d’ocells als domicilis particulars

El consistori ha impulsat el Pla local de la biodiversitat urbana del municipi que actualment es troba en fase de diagnosi i en aquesta etapa, volen comptar amb la col·laboració i la participació de la ciutadania

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha impulsat el Pla local de la biodiversitat urbana del municipi. Actualment es troba en fase de diagnosi i en aquesta etapa, Medi Ambient vol comptar amb la col·laboració i la participació de la ciutadania per identificar nius de diferents espècies de fauna ubicats als mateixos domicilis particulars o a l’entorn.

Principalment es volen localitzar nius d’espècies com les orenetes comú i cuablanca, falciots, ballesters, gralles, mussols o ratpenats. Es tracta d’espècies beneficioses per a les persones, que utilitzen les estructures dels edificis per refugiar-se i nidificar, com forats de ventilació de sostres i terrats, mitgeres amb forats o ampits de les façanes, entre d’altres. La majoria d’aquestes espècies estan protegides per la llei, és prohibit de causar-los dany i la destrucció dels seus nius està tipificat com a delicte al codi penal.

Per fer aquesta identificació no cal sortir de casa, es pot fer durant el confinament i pot servir per involucrar els més petits. En cas que es localitzin nius en el municipi de Palafrugell, actius o abandonats, s’ha de  contactar amb l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell a través de [email protected] o el 972 61 31 39.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà activa el Codi Risc Suïcidi en 41 casos durant el 2023

La detecció de conductes suïcides creix un 40% en cinc anys a la Regió Sanitària de Girona.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -