9 C
Pals
Dimarts, 5 març 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós obre el termini per a la presentació de sol•licituds d’ajudes extraordinàries d’habitatge

El termini s'ha iniciat el 6 de juliol i s'allargarà fins al 3 de setembre

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ahir 6 de juliol es va obrir el termini per a la presentació de sol•licituds d’ajudes extraordinàries d’habitatge que l’Ajuntament de Palamós posa a disposició de la ciutadania local i que en aquest cas compta amb una dotació pressupostària global de 180.000 €.

L’objectiu és poder ajudar a fer front a les despeses de lloguer i hipoteca, principalment d’aquelles persones del municipi en risc d’exclusió residencial, i d’aquesta manera poder minimitzar l’impacte que ha tingut i té la COVID-19 en algunes economies familiars.

Aquest termini de sol•licituds s’allargarà fins al 3 de setembre, període en el qual els interessats hauran de presentar el document de petició a l’Ajuntament de Palamós, que podran descarregar a www.palamos.cat/ajuthabitatge.

El document es podrà entrar de manera telemàtica (si es disposa de certificat digital): accedint al web seu.palamos.cat, al apartat de Subvencions. També de manera presencial a les oficines de l’OAC sol•licitant cita prèvia a www.palamos.cat/citaprevia; o bé per correu postal, en modalitat de correu administratiu, enviant la petició i la documentació necessària a l’adreça de l’Ajuntament de Palamós.

Per a optar a aquests ajuts cal ser titular del contracte de lloguer o de la hipoteca d’un habitatge a Palamós, i estar empadronat en aquest habitatge. En el cas d’estar en règim de lloguer la quota no pot superar els 750 €, i en el cas d’hipoteca no podrà superar els 850. Així mateix, es preveu una ampliació de l’ajuda en el supòsit que no s’esgoti la partida pressupostària inicial destinada a aquesta finalitat, amb una segona per valor màxim de 500 €. Per a optar a aquests ajuts cap membre de la unitat de convivència del sol•licitant pot ser propietari d’un habitatge i el mateix sol•licitant ha de tenir un límit d’ingressos.

La crisi ocasionada per la COVID-19 ha impactat de manera transversal en els diferents sectors econòmics i socials del municipi, agreujant la possibilitat de fer front al pagament de les quotes de lloguer, o hipotecàries.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Palamós, continuant la política d’habitatge ja iniciada, i executada l’any 2020. Aquests d’ajuts extraordinaris destinats a les despeses de lloguer i hipoteca formen part del Pla de xoc aprovat pel municipi, dotat amb un total de 700.000 euros i adreçat tant a l’atenció social a les famílies, com al foment de l’economia i l’ocupació.

 

Pots consultar més detalls sobre aquesta notícia al web de l’Ajuntament de Palamós http://www.palamos.cat/

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×17

Avui portem alineació de luxe per saber on som i, sobretot, cap a on anem, gràcies l’Oriol Moliner, que...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -