10.7 C
Pals
Dissabte, 6 març 2021

L’Ajuntament de Palamós realitza la neteja de vegetació dels trams urbans de les rieres Aubi i dels Huguets

El més llegit

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

MAPA: Com avança la vacunació al Baix Empordà, municipi a municipi

Les campanyes de vacunació segueixen avançant. Aquesta setmana ja s’ha començat a vacunar a ciutadans de més de 80 anys al mateix temps que també s’administren les dosis d’AstraZeneca als docents de menys de 55 anys. Fem un repàs de com està la situació al Baix Empordà.

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Els treballs han consistit en la retirada de residus, la desbrossada de canyes i bardisses, i l’extracció de la vegetació morta. Aquestes feines permeten mantenir la capacitat hidràulica que tenen aquestes rieres, en previsió a les pluges de la tardor. L’actuació s’ha dut a terme en el tram de la riera Aubi entre el pont ubicat a la zona de Ses Oliveretes (Tennis) i l’àmbit del pla de Nau; mentre que a la riera dels Huguets els treballs s’han centrat en l’àmbit comprés entre la urbanització Mas Pareras i la connexió amb l’Aubi. Un cop finalitzades les actuacions, els trams urbans d’aquestes rieres gaudeixen d’una major capacitat de desguàs, reduint així el risc de desbordament en cas de crescudes sobtades. El cost d’aquests treballs ha estat de prop de 5.500 euros.L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha encarregat la neteja dels trams urbans de les rieres Aubi i dels Huguets amb l’objectiu de mantenir la capacitat hidràulica que tenen aquestes rieres, i en previsió a les pluges de la tardor.

Aquestes tasques han estat realitzades per una empresa especialitzada, hi han consistit en la retirada de residus, la desbrossada de canyes i bardisses, i l’extracció de la vegetació morta.

Els àmbits afectats han estat concretament, en el cas de la riera Aubi, el tram comprés entre el pont ubicat a la zona de Ses Oliveretes (Tennis) i l’àmbit del pla de Nau (zona de Sant Joan); mentre que a la riera dels Huguets els treballs s’han centrat en el tram entre la urbanització Mas Pareras i la connexió amb l’Aubi.

En el cas de la riera dels Hugets, amb un cabal molt inferior al de la riera Aubi, s’ha netejat la llera interior deixant una part de la vegetació de la zona superior dels marges, bàsicament canyís, perquè actuï com a coberta natural impedint el pas de la llum del sol i evitant d’aquesta manera el desenvolupament i creixement de la vegetació.

Un cop finalitzades aquestes actuacions, els trams urbans d’aquestes rieres gaudeixen d’una major capacitat de desguàs, reduint així el risc de desbordament en cas de crescudes sobtades de cabal provocades per avingudes, així com d’un major potencial ambiental.

El cost dels treballs de neteja realitzats als trams urbans de les rieres Aubi i dels Huguets ha estat de 5.463,51 euros.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Love of Lesbian ompliran el Palau Sant Jordi amb 5.000 persones en un concert pilot

Festivals per la Cultura Segura presenta un concert pilot per 5.000 persones amb l’objectiu d’establir un nou protocol per la celebració d’esdeveniments en el context actual. L’esdeveniment es durà a terme sense distància social i amb mascaretes FFP2 facilitades per l’organització, i s’efectuaran testos massius previs el mateix dia a diferents sales de concerts de…

Altres notícies