8.2 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós realitza la neteja de vegetació dels trams urbans de les rieres Aubi i dels Huguets

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els treballs han consistit en la retirada de residus, la desbrossada de canyes i bardisses, i l’extracció de la vegetació morta. Aquestes feines permeten mantenir la capacitat hidràulica que tenen aquestes rieres, en previsió a les pluges de la tardor. L’actuació s’ha dut a terme en el tram de la riera Aubi entre el pont ubicat a la zona de Ses Oliveretes (Tennis) i l’àmbit del pla de Nau; mentre que a la riera dels Huguets els treballs s’han centrat en l’àmbit comprés entre la urbanització Mas Pareras i la connexió amb l’Aubi. Un cop finalitzades les actuacions, els trams urbans d’aquestes rieres gaudeixen d’una major capacitat de desguàs, reduint així el risc de desbordament en cas de crescudes sobtades. El cost d’aquests treballs ha estat de prop de 5.500 euros.L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha encarregat la neteja dels trams urbans de les rieres Aubi i dels Huguets amb l’objectiu de mantenir la capacitat hidràulica que tenen aquestes rieres, i en previsió a les pluges de la tardor.

Aquestes tasques han estat realitzades per una empresa especialitzada, hi han consistit en la retirada de residus, la desbrossada de canyes i bardisses, i l’extracció de la vegetació morta.

Els àmbits afectats han estat concretament, en el cas de la riera Aubi, el tram comprés entre el pont ubicat a la zona de Ses Oliveretes (Tennis) i l’àmbit del pla de Nau (zona de Sant Joan); mentre que a la riera dels Huguets els treballs s’han centrat en el tram entre la urbanització Mas Pareras i la connexió amb l’Aubi.

En el cas de la riera dels Hugets, amb un cabal molt inferior al de la riera Aubi, s’ha netejat la llera interior deixant una part de la vegetació de la zona superior dels marges, bàsicament canyís, perquè actuï com a coberta natural impedint el pas de la llum del sol i evitant d’aquesta manera el desenvolupament i creixement de la vegetació.

Un cop finalitzades aquestes actuacions, els trams urbans d’aquestes rieres gaudeixen d’una major capacitat de desguàs, reduint així el risc de desbordament en cas de crescudes sobtades de cabal provocades per avingudes, així com d’un major potencial ambiental.

El cost dels treballs de neteja realitzats als trams urbans de les rieres Aubi i dels Huguets ha estat de 5.463,51 euros.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Isidre Tenas és l’alcaldable a Palafrugell amb Som Gent de Poble

Tot i el canvi d'alcaldable, Som Gent del Poble ha assegurat que manté la seva identitat
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -