1.2 C
Pals
Dijous, 20 gener 2022
- Publicitat -

L’Ajuntament de Pals homenatja Radio Liberty instal·lant un fragment d’antena en una rotonda

L'emplaçament escollit és una rotonda de la zona de la Platja de Pals i propera a l'espai que ocupava Radio Liberty.

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Han passat 16 anys d’ençà de la demolició de les antenes de Radio Liberty, a la Platja de Pals i finalment l’Ajuntament del municipi ha instal·lat el fragment de torre que el consistori ha preservat durant tots aquests anys, per tal de preservar la memòria del que va significar per al poble, aquesta emissora.

Fragment antena radio libertyL’emplaçament escollit és una rotonda de la zona de la Platja de Pals i propera a l’espai que ocupava Radio Liberty. Allà s’hi aixeca un fragment de 6 metres que formava part d’una de les torres que aguantaven les antenes (l’alçada total de la torre a la qual pertanyia el fragment era de 136 metres). L’Ajuntament assegura que en els propers dies s’instal·larà un panell informatiu que explicarà la història de l’emissora americana.

Torre restaurada, edificis en estat ruïnós

Ja fa anys que s’especula sobre els usos que haurien de tenir els edificis que encara s’aguanten a l’interior del complex mentre que de manera recurrent apareixen rumors sobre la seva possible demolició. Sense anar més lluny, el 26 de junt del 2021 apareixien diverses informacions que apuntaven a un enderroc dels edificis per part del Ministeri de Transició Ecològica, titular dels terrenys. Setmanes més tard, el mateix Ajuntament i altres entitats del territori s’oposaven fermament a aquesta possibilitat i demanaven rehabilitar part dels edificis perquè l’espai es reconverteixi “en un referent històric i natural de la zona”. Sostenien que les antigues instal·lacions són un referent de la Guerra Freda, i que són “úniques al món tant a nivell històric i arqueològic, com també natural, cultural i fins i tot d’enginyeria mecànica”.

A dia d’avui no es té coneixement del futur que li espera a uns edificis que han estat saquejats, ocupats i destrossats durant tots aquesta anys.

Així està avui, Radio Liberty

Galeria d’imatges: Així està avui, Radio Liberty

L’homenatge de Ràdio Capital

Aquest no és però el primer homenatge que es fa a Radio Liberty. L’any 2015 Ràdio Capital de l’Empordà (emissora de Pals) va emetre el programa Govorit Radio Svoboda (l’indicatiu amb el que començaven les emissions de Radio Liberty) des de Ca la Pruna, a Pals. L’equip de l’emissora també va comissariar una exposició retrospectiva amb imatges, vídeos i documents que explicaven la creació, la missió i el paper que va jugar Radio Liberty durant la guerra freda i l’impacte en la vida quotidiana que va tenir una instal·lació com aquesta, al Baix Empordà.

Aquella acció va ser reconeguda amb un premi Ràdio Associació a l’excel·lència.

Més informació sobre el progra aesspecial Govorit Radio Svoboda

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -