Imatge distribuïda per l'Ajuntament de Santa Cristina

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha retirat del seu web i de les xarxes socials les imatges que havia distribuït sobre la fira Girocaça, que s’havia celebrat en aquest poble aquest cap de setmana. La imatge de la pell del llop atropellat a Mont-ras exhibida a l’estand dels Agents Rurals havia causat crítiques dels animalistes i ecologistes. L’ajuntament admet que les imatges han generat “cert malestar entre alguns veïns” i lamenta “profundament” que hagin pogut ferir la sensibilitat d’algunes persones.

L’ajuntament ha justificat la presència de la pell del llop per fer “pedagogia”. La necròpsia de tècnics de la Generalitat va concloure que el llop era adult. Es va trobar mort a finals de febrer i presentava politraumatismes a tot el cos. L’edició d’enguany ha estat marcada per la polèmica perquè el PACMA ha criticat que l’ajuntament hi doni suport.

La coalició La Veritat de la Cacera, que agrupa ecologistes i entitats de defensa animal, ha criticat l’exhibició “injustificable” de la pell del llop. La plataforma ha demanat explicacions al cos d’Agents Rurals perquè asseguren que allò que es va fer és equiparar el llop amb “un trofeu de caça”.

La nota de premsa de l’ajuntament també destacava que hi havia una vintena de races de gossos de cacera a la fira i que algunes de les activitats eren un espai virtual de tir, conferències, exhibicions de gossos i falconeria.

Font: Aj. Santa Cristina