7.8 C
Pals
Diumenge, 7 març 2021

L’Ajuntament de Torroella fa costat a l’AMPA per la gestió del menjador

Set AMPA del Baix Empordà poden perdre la gestió directa del menjador escolar

El més llegit

Dos detinguts per cremar sis cotxes a Palafrugell, entre els quals el de l’alcalde

Poc abans dels incendis, els arrestats van comprar una garrafa de benzina

Absolt l’acusat de violar la festa major de Palamós una companya de feina i agredir sexualment una menor

La sentència conclou que "no ha quedat acreditat" que les relacions fossin "contra la voluntat" de les noies

Alerta per múltiples robatoris a comerços de Palafrugell

Els comerços del centre de Palafrugell estan en alerta després que hi hagi hagut diversos robatoris continuats. Concretament, han...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret
Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
L'Ajuntament de Torroella fa costat a l'AMPA per la gestió del menjador/

El ple de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí  ha aprovat una moció que demana mantenir lel model de gestió del menjador de l’Escola Guillem de Montgrí, assumida i desenvolupada, des de fa anys, per l’AMPA, en règim d’explotació directa. La de Torroella és una de les set escoles que perdran la gestió directa del menjador escolar per l’entrada en vigor de la nova Llei de contractes del sector públic, segons el Consell Comarcal. El president del consell comarcal, Joan Català, va explicar a Ràdio Capital que no es podran els convenis que s’havien firmat amb les associacions de famílies.

D’aquest manera, l’Ajuntament es posiciona al costat de l’AMPA en el conflicte que també s’ha obert en altres comarques. Les AMPA i la FAPAC discrepen sobre la interpretació de la llei i diuen que jurídicament és possible mantenir l’actual sistema. Critiquen que es tracta més d’una qüestió de voluntat política amb l’objectiu de recuperar el control del servei de menjador per cedir-lo a grans empreses del sector. També asseguren que la informació és confusa i les entitats demanen poder afrontar aquest debat amb el consell en una taula de treball conjunta.

Segons el consistori, el Consell Comarcal ja ha comunicat a l’AMPA del Guillem que no renovarà el conveni de gestió i que portarà tota la gestió dels menjadors directament, fent servir un concurs públic de l’any passat, dividit en dos lots, nord i sud de la comarca. Pels propers anys, el consell comarcal es planteja fragmentar els lots perquè empreses més petites puguin optar al servei.

L’equip de govern de Torroella assegura que amb el nou sistema s’acaba el fer servir proveïdors i productes locals. La moció insta el Consell Comarcal a buscar alternatives de sistema de gestió dels menjadors per preservar el sistema actual de gestió per part de les AMPA.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 2: 2002

Viatgem al 2002 per descobrir què passava al món, a l'Empordà i quines cançons sonaven!

Altres notícies