25.2 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

L’atur baixa en 156 persones al març al Baix Empordà i millora dades prepandèmiques

Es manté la tendència a la baixa d’aquest 2022, que va començar el mes de febrer. A més, hi ha una clara disminució també respecte al març d’anys anteriors. 

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’atur baixa en 156 persones aquest mes de març al Baix Empordà. Així, es manté la tendència a la baixa d’aquest 2022, que va començar el mes de febrer. A més, hi ha una clara disminució també respecte al març d’anys anteriors.

Amb la disminució d’aquest mes, ara hi ha unes 5.900 persones aturades al Baix Empordà. Al març del 2021, hi havia 2.000 persones més a l’atur, superant els 8.000 aturats. Aquesta xifra superava fins i tot la del març del 2020, mes en què va esclatar la pandèmia a Catalunya.

Fins i tot, però, hi ha una millora respecte a abans de la covid. El d’aquest any ha estat el millor mes de març pel que fa a nombre d’aturats des de 2015, les dades de l’atur més antigues que ofereix l’Observatori del Treball. 

Fent un repàs a l’atur per municipis del Baix Empordà, els pobles amb més persones a l’atur són Palafrugell (1.131 persones) i Sant Feliu de Guíxols (1.112 persones). Al mateix temps, els municipis on ha baixat més l’atur aquest mes de març són també Palafrugell (amb 35 persones menys a l’atur) i Palamós (amb 31 persones menys). 

Contractes indefinits

Les dades del Ministeri també permeten analitzar l’evolució dels contactes. Se n’han signat més de 23.000 a totes les comarques gironines, aquest mes. El que és significatiu, però, és l’elevat percentatge que ha assolit la contractació indefinida. Arran de la reforma laboral, gairebé la meitat dels contractes que s’han signat aquest març a les comarques gironines han estat indefinits.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ensurt a Sant Feliu per la crema d’un quadre elèctric

Es tracta del segon incident d'aquesta setmana al municipi
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -