24.1 C
Pals
Divendres, 27 novembre 2020

L’enginyer Marc Casadellà, nou president de la junta rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

El més llegit

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

Tres detinguts al Baix Empordà per apropiar-se de mòbils comprats a través d’un portal de vendes de segona mà

El xofer d'una empresa de paqueteria es quedava els objectes i els altres dos arrestats els tornaven a posar a la venda

Anna Ribera “fa tres setmanes que els ingressos van baixant”

En l’entrevista del Supermatí d’avui, Anna Ribera, directora assistencial del Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, ens ha...

Palamós dona llum verda a la construcció d’un habitatge social cooperatiu

L'Ajuntament de Palamós i la cooperativa d'habitatge Sostre Cívic ja havien aprovat el febrer del 2019 un protocol per...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Relleu al capdavant de la junta rectora del Parc Natural del Montgrí les Illes Medes i el Baix Ter. L’organisme gestor ha acordat que, a partir d’ara, el nou president sigui l’enginyer industrial i empresari turístic Marc Casadellà. Vinculat a iniciatives com la Burricleta o el Pitch & Putt de Gualta, Casadellà també és un dels fundadors de la Taula Gironina de Turisme, que ha organitzat diversos webinars sobre el sector durant la pandèmia. Substitueix en el càrrec el primer president de la junta, Narcís Coll, que l’ocupava des del 201 .Durant el seu mandat el parc natural ha aconseguit fites com l’execució del projecte Life Pletera, la regulació de les immersions a l’arxipèlag o l’impuls del centre expositiu ‘Espai Medes’.
La Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha aprovat el relleu del seu president. Així, Marc Casadellà ocuparà ara aquest càrrec, després de l’acord consensuat de la Junta.

Enginyer industrial i vinculat al turisme d’activitats al parc amb iniciatives com la Burricleta o el Pitch & Putt de Gualta, Casadellà és un dels fundadors de la Taula Gironina de Turisme. Pren així el relleu a Narcís Coll, que ha estat el primer president de la Junta, càrrec que ha ocupat des del 16 d’abril de 2014.

La seva decisió de deixar la presidència respon a la idea que no cal perpetuar-s’hi i que una nova visió sempre serà positiva per al parc. Durant el seu mandat, Coll ha vist aconseguides algunes fites al parc natural. Entre aquestes, la Carta Europea de Turisme Sostenible, actualment en renovació i amb 38 empreses adherides o iniciatives d’educació ambiental (com el parc a l’escola, on hi participen les escoles dels vuit municipis del parc).

A més, al llarg d’aquests anys també s’ha implantat un sistema de gestió adaptativa de les immersions a la Reserva Natural Parcial Marina de les Medes i s’ha executat el projecte del Life Pletera, que ha rebut reconeixement internacional i ha permès eliminar les restes de l’antiga urbanització que hi havia al paratge. Per últim, també s’ha impulsat el centre expositiu ‘Espai Medes’, que ha de ser la porta d’entrada des del mar al parc i que actualment ja està en construcció. Recentment també s’ha signat un conveni per a la promoció i el desenvolupament local conjunt dels vuit municipis i del mateix parc.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Judici 17A, la doble victimització

Tradicionalment a l’estat espanyol la víctima ha estat la gran oblidada del procés penal, fins al punt que al...

El problema de l’habitatge al Baix Empordà: ús turístic, joves i COVID-19

Els propietaris prefereixen llogar estacionalment perquè els hi surt més a compte.

Divendres i dissabte de pluja, vent i alteració marítima. Diumenge torna el sol

Episodi de llevant amb vent, alteració marítima i pluja durant divendres i dissabte. Localment es pot prodir algun xàfec tempestuós i el vent dissabte bufarà amb cops que poden superar els 70 km/h. Diumenge millora el temps i torna el sol.

Tothom Ho Comenta 1×08 – 26 novembre 2020

Aquesta setmana hem parlat amb en Miquel Unzué de Mood Z i hem tractat la polèmica lingüística sobre Ada Colau.

El robots submarins són clau per a la descoberta i protecció d’espècies d’organismes de grans profunditats

Un estudi indica que l'ús dels aparells aquàtics combinat amb estacions marines faciliten les investigacions

Altres notícies