27.9 C
Pals
Divendres, 12 juliol 2024
- Publicitat -

Les caixes niu per a ocells: un projecte de ciència ciutadana pels joves de Palafrugell

Els alumnes comprovaran cada primavera es faran a les caixes per comprovar si s’han ocupat, quina és l’espècie que hi ha niat, i comprovar l’èxit de la posta.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha col·locat caixes niu per a ocells en diferents espais del municipi per impulsar un projecte multiparticipatiu per conscienciar i implicar als infants i als joves de Palafrugell en el camp de la ciència ciutadana. Els alumnes dels centres educatius participaran en els seguiments que cada primavera es faran a les caixes per comprovar si s’han ocupat, quina és l’espècie que hi ha niat, i comprovar l’èxit de la posta. Posteriorment, durant la tardor es farà un manteniment de les caixes, retirant les restes del niu i deixant-les en bones condicions per a ser ocupades l’any següent.

Els alumnes de la Fundació TRESC han estat els responsables de la construcció de les caixes niu mitjançant la reutilització de palets de fusta. En total han construït vint caixes per a mallerengues i pardals, dues per a ratpenats i una de mussol comú. Durant aquetes setmanes s’estan col·locant les caixes en alguns espais verds municipals i en centres educatius de Palafrugell, concretament a les escoles Josep Barceló i Matas, Pi Verd i Torres Jonama, i als instituts Baix Empordà i Frederic Martí Carreras.

Les tasques de col·locació i seguiment de les caixes niu s’estan duent a terme amb els tècnics de Natura Montfred i de l’entitat STERNA, a més de comptar amb el suport dels alumnes de la Fundació TRESC.

Més enllà de la implicació i la conscienciació ciutadana, l’objectiu del projecte és també potenciar la biodiversitat urbana i el control de plagues, col·locant caixes niu que permetin donar protecció i afavorir la nidificació d’ocells i ratpenats, fauna insectívora que s’alimenta d’insectes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

[AGENDA] Què puc fer avui, 12 de juliol?

Des de Ràdio Capital, fem una selecció de les millors activitats culturals i esportives que hi ha per la...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -