24.1 C
Pals
Dijous, 26 novembre 2020

Les caixes niu per a ocells: un projecte de ciència ciutadana pels joves de Palafrugell

Els alumnes comprovaran cada primavera es faran a les caixes per comprovar si s’han ocupat, quina és l’espècie que hi ha niat, i comprovar l’èxit de la posta.

El més llegit

Tres detinguts al Baix Empordà per apropiar-se de mòbils comprats a través d’un portal de vendes de segona mà

El xofer d'una empresa de paqueteria es quedava els objectes i els altres dos arrestats els tornaven a posar a la venda

Salut es planteja nous cribratges de coronavirus al Baix Empordà”

L'objectiu és detectar asimptomàtics entre la població major de 16 anys

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

Desenes de sancions a Palafrugell per saltar-se les restriccions i el toc de queda

La Policia de Palafrugell ha posat desenes de denúncies per saltar-se el toc de queda, per reunir-se més de 6 o per no dur mascareta
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha col·locat caixes niu per a ocells en diferents espais del municipi per impulsar un projecte multiparticipatiu per conscienciar i implicar als infants i als joves de Palafrugell en el camp de la ciència ciutadana. Els alumnes dels centres educatius participaran en els seguiments que cada primavera es faran a les caixes per comprovar si s’han ocupat, quina és l’espècie que hi ha niat, i comprovar l’èxit de la posta. Posteriorment, durant la tardor es farà un manteniment de les caixes, retirant les restes del niu i deixant-les en bones condicions per a ser ocupades l’any següent.

Els alumnes de la Fundació TRESC han estat els responsables de la construcció de les caixes niu mitjançant la reutilització de palets de fusta. En total han construït vint caixes per a mallerengues i pardals, dues per a ratpenats i una de mussol comú. Durant aquetes setmanes s’estan col·locant les caixes en alguns espais verds municipals i en centres educatius de Palafrugell, concretament a les escoles Josep Barceló i Matas, Pi Verd i Torres Jonama, i als instituts Baix Empordà i Frederic Martí Carreras.

Les tasques de col·locació i seguiment de les caixes niu s’estan duent a terme amb els tècnics de Natura Montfred i de l’entitat STERNA, a més de comptar amb el suport dels alumnes de la Fundació TRESC.

Més enllà de la implicació i la conscienciació ciutadana, l’objectiu del projecte és també potenciar la biodiversitat urbana i el control de plagues, col·locant caixes niu que permetin donar protecció i afavorir la nidificació d’ocells i ratpenats, fauna insectívora que s’alimenta d’insectes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Dia tapat amb ruixats dispersos

Jornada ennuvolada i amb pluja sovint en forma de ruixats dispersos. La temperatura mínima és més elevada que els dies anteriors amb mínimes superiors a 10ºC. Demà i dissabte seran dies de més pluja.

Rosalía col·laborarà en el nou disc de Bad Bunny

La catalana Rosalía formarà part del nou (i potser últim) disc de Bad Bunny “El último tour del mundo“, tal com s’ha pogut comprovar aquest dijous quan el famós artista de Puerto Rico ha compartit el llistat de cançons que formaran part del disc. La cançó on col·laborarà la cantant serà ‘La noche de anoche’.…

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

The Weeknd denuncia la corrupció dels Grammy

Ahir els premis Grammy van donar a conèixer les nominacions de la pròxima edició i la sorpresa va ser majúscula quan el canadenc The Weeknd no va aparèixer en cap categoria, després d’un 2020 on la seva música ha brillat a tot el món i la seva cançó ‘Blinding lights’, ha aconseguit varis rècords a…

La xarxa fa tendència a Madonna per la mort de Maradona

Twitter ha fet tendència a la cantant Madonna, després que molts usuaris s’hagin equivocat i en comptes de mencionar la mort del futbolista Diego Armando Maradona hagin escrit el nom de la diva del pop. La xarxa ha reaccionat davant d’aquesta confusió i molts usuaris han compartit simpàtiques imatges i alguns mems. El futbolista argentí…

Altres notícies