10.1 C
Pals
Dissabte, 11 juliol 2020

Les cinc principals característiques del projecte de la platja de Castell

El més llegit

Una grua que portava un cotxe, cau per un marge a Palamós

La grua ha circulat pel carrer Mas Guàrdia fins a acabar caient per un marge del carrer de Gaspar Bosch amb un desnivell de cinc metres

La cala dels Corbs romandrà tancada aquest estiu

Ja fa un any que es va tancar l’accés a la cala dels Corbs, després d’un accident causat per...

Troben la dona perduda a Mont-ras

La Lucia havia caigut prop de casa seva. Es troba bé

Pols entre Platja d’Aro i vint-i-set treballadors de l’administració

Prova de força entre l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i 27 treballadors pel cobrament «erroni» de triennis –els complements salarials que reben...
Dani Cortés Morés
Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà

L’Ajuntament de Palamós ha presentat el projecte de la reforma de la Platja de Castell. El consistori ho presenta com una “revalorització del seu litoral” i té el suport de la Generalitat de Catalunya. Castell és una de les poques platges de la Costa Brava que es manté gairebé verge.

Segons l’Ajuntament, l’objectiu és fer una “restauració naturalística, la integració paisatgística i l’ordenació de l’espai públic”. A més, es vol “potenciar” el camí de ronda que permeti unir el nucli urbà directament amb la platja de Castell.

Aquestes són les cinc característiques principals del projecte:

Creació de dunes

A l’accés més immediat a la platja, entre l’alzinar i la platja, es formarà un sistema dunar: tres dunes i una depressió entre elles. Incorporaran vegetació autòctona dunar.

També es restaurarà la vegetació pròpia a la riera de Castell, on hi ha una invasió de canya americana.

Trasllat de l’aparcament

Es crearà un nou espai d’aparcament de 17.000 metres quadrats i capacitat per 660 cotxes, que es trobarà a l’espai de la plana de Castell més proper a la carretera i lluny visualment  de la platja.

Serà un pàrquing modular. Això vol dir que es podran anar obrint aparcament conforme vagin arribant cotxes. L’espai que no s’utilitzi per deixar-hi cotxes, es destinarà a ús agrícola.

Segons indica el projecte que ha encarregat l’Ajuntament de Palamós, l’aparcament actual genera un gran impacte al paisatge. L’objectiu és recuperar aquest espai, i només hi podran aparcar alguns vehicles fora de temporada turística i vehicles de serveis, d’emergència o de persones amb mobilitat reduïda.

Visualment, els cotxes quedaran fora de la platja de Castell.

Cost

El cost del projecte és de 743.000 euros. es financen en un 50% mitjançant un Pla de foment del turisme de la Generalitat de Catalunya. L’altra meitat de diners els aporta l’explotació de l’aparcament que s’habilita a l’espai natural.

Terminis d’execució

L’Ajuntament de Palamós preveu començar el projecte a principis de l’any vinent i acabar-lo a finals del mateix any, 2018.

Porta d’entrada

L’Ajuntament vol que el camí de ronda litoral pugui unir la platja de Castell amb el nucli urbà. Concretament, amb el parc del Convent dels Agustins, situat a la zona de les pites. En tot el recorregut hi haurà 16 miradors.

El cost d’aquest projecte, diferenciat del de la restauració de la platja de Castell és de 1.183 euros. Es finança al 50% entre els fons europeus FEDER i l’Ajuntament de Palamós. Abans de final d’any es preveu licitar el projecte definitiu i licitar les obres entre 2018 i 2020.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Un estiu amb prevenció, un estiu amb salut

Cal protegir-se del sol, però també de la COVID-19

A Calonge s’incorporen 28 persones per controlar les platges i espais públics

L'objectiu principal és reforçar la informació sobre la normativa d'ús de les platges per aquest estiu després de la pandèmia del coronavirus

Reivindicació de la plantilla de neteja a Calonge per millorar les condicions del conveni

L'Ajuntament ha intervingut aquest divendres en la taula de negociació per tal d'evitar la vaga de neteja prevista per aquest cap de setmana però ara caldrà que l'empresa adjudicatària escolti les condicions dels treballadors

Detenen un lladre que obliga a activar el protocol COVID-19 a Platja d’Aro

La Policia de Platja d’Aro ha detingut un lladre reincident que ha comunicat que tenia símptomes de coronavirus, obligant a activar el protocol COVID-19 a la policia local

Sufjan Stevens presenta nou senzill: My Rajneesh

El cantautor i músic nord-americà, Sufjan Stevens, ens presenta el seu nou senzill, ‘My Rajneesh’. Aquesta cançó de 10 minuts de durada és la cara B d’America’, el tema que va presentar la setmana passada. L’artista als seus temes sempre mescla la música folk amb l’electrònica, introduint diferents instruments considerats estranys per aquests estils de…

Altres notícies