22.5 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

Les cinc principals característiques del projecte de la platja de Castell

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha presentat el projecte de la reforma de la Platja de Castell. El consistori ho presenta com una “revalorització del seu litoral” i té el suport de la Generalitat de Catalunya. Castell és una de les poques platges de la Costa Brava que es manté gairebé verge.

Segons l’Ajuntament, l’objectiu és fer una “restauració naturalística, la integració paisatgística i l’ordenació de l’espai públic”. A més, es vol “potenciar” el camí de ronda que permeti unir el nucli urbà directament amb la platja de Castell.

Aquestes són les cinc característiques principals del projecte:

Creació de dunes

A l’accés més immediat a la platja, entre l’alzinar i la platja, es formarà un sistema dunar: tres dunes i una depressió entre elles. Incorporaran vegetació autòctona dunar.

També es restaurarà la vegetació pròpia a la riera de Castell, on hi ha una invasió de canya americana.

Trasllat de l’aparcament

Es crearà un nou espai d’aparcament de 17.000 metres quadrats i capacitat per 660 cotxes, que es trobarà a l’espai de la plana de Castell més proper a la carretera i lluny visualment  de la platja.

Serà un pàrquing modular. Això vol dir que es podran anar obrint aparcament conforme vagin arribant cotxes. L’espai que no s’utilitzi per deixar-hi cotxes, es destinarà a ús agrícola.

Segons indica el projecte que ha encarregat l’Ajuntament de Palamós, l’aparcament actual genera un gran impacte al paisatge. L’objectiu és recuperar aquest espai, i només hi podran aparcar alguns vehicles fora de temporada turística i vehicles de serveis, d’emergència o de persones amb mobilitat reduïda.

Visualment, els cotxes quedaran fora de la platja de Castell.

Cost

El cost del projecte és de 743.000 euros. es financen en un 50% mitjançant un Pla de foment del turisme de la Generalitat de Catalunya. L’altra meitat de diners els aporta l’explotació de l’aparcament que s’habilita a l’espai natural.

Terminis d’execució

L’Ajuntament de Palamós preveu començar el projecte a principis de l’any vinent i acabar-lo a finals del mateix any, 2018.

Porta d’entrada

L’Ajuntament vol que el camí de ronda litoral pugui unir la platja de Castell amb el nucli urbà. Concretament, amb el parc del Convent dels Agustins, situat a la zona de les pites. En tot el recorregut hi haurà 16 miradors.

El cost d’aquest projecte, diferenciat del de la restauració de la platja de Castell és de 1.183 euros. Es finança al 50% entre els fons europeus FEDER i l’Ajuntament de Palamós. Abans de final d’any es preveu licitar el projecte definitiu i licitar les obres entre 2018 i 2020.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós presenta la programació de la 8a edició del festival Amb So de Cobla de Catalunya

Enguany, com a novetat, s’incorporen nous espais per gaudir d'aquest so de cobla com el Parc dels Països Catalans, o la Capella del Carme. A més, es retorna a l’Arbreda i es manté la Plaça Josep Sarquella.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -