11.6 C
Pals
Divendres, 8 desembre 2023
- Publicitat -

Les comarques gironines tanquen una “gran” Setmana Santa amb ocupacions d’entre el 85% i el 90%

En alguns punts s'ha fregat el 100% i les xifres fan augurar una bona temporada d'estiu

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El sector turístic gironí ha tancat una “gran” Setmana Santa amb ocupacions d’entre el 85% i el 90%, tot i que en alguns punts han fregat el 100%. L’afluència de visitants a la demarcació –especialment, durant els dies festius- ha posat a ple rendiment la majoria dels establiments i fa augurar una bona temporada d’estiu.

“Podem dir que ha estat molt bona i la gent que ha vingut s’ha repartit molt pel territori”, assegura la presidenta de l’ATA Costa Brava-Pirineu de Girona, Esther Torrent. “Ha estat una Setmana Santa amb ocupacions molt importants”, afegeix el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra.

Restaurants plens i establiments turístics amb ocupacions molt altes. Aquest és el balanç de la Setmana Santa a les comarques gironines. El sector dels apartaments turístics valora molt positivament les dades i creu que auguren una bona temporada d’estiu. “Podem dir que ha esta una Setmana Santa molt bona, que la gent s’ha repartit molt pel territori i que, com que el temps ha acompanyat, hem tingut ocupacions bones”, remarquen des de l’ATA. Les xifres que esperaven s’han confirmat i, a l’espera de tancar les dades, preveuen que en alguns punts com Girona i les comarques interiors, fins i tot, s’hagi fregat el ple total.

Més “repartit” i “escalonat”

Torrent remarca que la Setmana Santa de l’any passat ja va ser molt bona perquè va ser la prèvia a una nova onada de restriccions i la gent va sortir “en massa”, però que aquesta s’han pogut “organitzar” i “repartir” millor. “Les arribades han estat més escalonades i, algunes, fins i tot una mica més llargues perquè hi ha client estranger que ha pogut venir”, afegeix Torrent.

En dades absolutes, la presidenta de l’ATA creu que l’abril es tancarà amb millors números que l’any passat en conjunt i que “si no hi ha cap contratemps gros”, “sí que serà una bona temporada perquè portem molts mesos amb reserves anticipades i d’estades llargues”. “També recuperem el client internacional i europeu i, tot i que el de proximitat aquest any començarà a sortir fora, la Costa Brava i les comarques gironines tindran demanda”, assegura Torrent.

En el mateix sentit, el president de l‘Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra l’ha qualificat de “gran Setmana Santa” amb ocupacions molt altes i amb un temps que “ha acompanyat”. Pel que fa als perfils, Gotanegra diu que el client majoritari d’aquests dies ha estat “català”. Malgrat l’optimisme, però, afirma que caldrà esperar a fer previsions de cares a la temporada d’estiu a finals de mes.

L’hostaleria, moderadament optimista

En contrapunt el posa el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines, Antoni Escudero, que remarca que no són dades per “llençar campanes al vol” i que no són “determinants” per saber el que passarà els mesos de juliol, agost i setembre. “No ha anat malament i estem contents però cal tenir en compte que només hem ofert el 80% de les places hoteleres i d’aquestes, l’ocupació mitjana ha estat del 70% i de 2 o 3 dies màxim d’estada”, assegura Escudero.

En aquest sentit, creu que s’estan generant un “estat d’optimisme fictici entorn de la cultura de l’oci i demà vindrà la crua realitat”. I és que, segons Escudero, a partir de dimarts molts dels establiments que aquests dies han obert portes, tornaran a baixar la persiana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit signen el nou conveni

El nou conveni regularà les competències i el règim econòmic-financer entre els dos ens locals al llarg d’aquest mandat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -