19.7 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Les cremes controlades del Massís del Montgrí serveixen per evitar incendis com el d’aquest estiu

Just avui s'ha detingut al pressumpte culpable de l'incendi que hi va haver al Massís del Montgrí aquest estiu

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els Agents Rurals i dotacions de Bombers han iniciat aquesta setmana les cremes controlades al Massís del Montgrí. Amb aquestes actuacions es volen reduir les càrregues de vegetació i evitar que aquestes siguin combustibles per l’inici o propagació d’un incendi forestal. Les cremes serveixen també per evitar incendis com els que hi va haver aquest estiu a la zona del Massís del Montgrí.

Cal entendre que el procés de fer cremes controlades consta de diversos passos. S’ha de veure quin tipus de bosc hi ha, desbrossar, tallar o podar els diversos matolls i vegetació existents al bosc. L’objectiu és preparar la zona per les cremes controlades i evitar que es descontroli el foc. El sotsinspector dels Bombers, Edgar Nebot, explica que el foc controlat serveix per fer un tractament previ al bosc.

Les dotacions de Bombers i Agents Rurals aprofiten aquestes cremes controlades per mostrar als futurs bombers i bomberes com actuar davant una situació de foc real. La intenció de tots aquests tractaments al bosc és generar arbres més grans, forts i que siguin més resistents als incendis. Cal destacar que cada any, l’equip d’Edgar Nebot fa entre deu i quinze cremes a l’any a la zona del Massís del Montgrí i el Cap de Creus.

Una de les problemàtiques existents durant aquesta tardor és la falta de pluja. En la pàgina de Facebook de l’Agrupació de Defensa Forestal del Montgrí ja s’ha advertit que la zona de l’Alt i el Baix Empordà es troba en risc d’incendi. Aquest clima tan inusual pot afectar sobretot als arbres, ja que si es genera una intensitat de foc massa alta, la crema es pot descontrolar. Per això, des de les dotacions de Bombers i Agents Rurals, a causa de la falta de pluges i humitat al bosc, redueixen la intensitat del foc aquest any.

No podem oblidar que aquest passat mes de juliol el foc va afectar la zona i va cremar més d’un centenar d’hectàrees del Parc del Massís del Montgrí i la zona del Cap de Creus. Justament avui, s’ha detingut al presumpte culpable d’aquest i onze incendis més. Per això, és important que es duguin a terme aquestes tasques de control i prevenció d’incendis per part de les dotacions de Bombers i Agents Rurals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -