9.6 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

Les platges de Palamós reforcen les mesures de seguretat i prevenció amb informadors

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Les platges i les cales de Palamós compten aquest estiu amb un servei d’informadors, format per 10 persones, dedicades a la funció específica d’ajudar als usuaris de les platges a complir les mesures de seguretat de prevenció de la Covid-19.

Aquesta funció informativa i de control es va iniciar el passat 3 de juliol i s’allargarà fins al 30 d’agost, coincidint amb el període de màxima ocupació i ús d’aquests espais litorals.

Les funcions bàsiques d’aquests informadors són les de vigilar i donar suport al compliment de la normativa a les zones de bany de les platges i cales de Palamós, recordant els protocols de seguretat i higiene que els usuaris d’aquests espais litorals hauran d’aplicar per evitar possibles contagis.

Aquesta tasca informativa se suma a la dels cartells instal•lats a les platges del municipi els quals adverteixen, entre altres, de la necessitat de mantenir sempre una distància de seguretat respecte a la resta de persones. També es fa referència a les normes de l’ús de dutxes i rentapeus que caldrà utilitzar de manera individual i mantenint la distància respecte a la resta de persones que esperen el torn. O bé de la recomanació d’utilitzar calçat per caminar per les passarel•les d’accés a les platges.

Restricció d’accés si es supera l’aforament
Les principals platges del municipi (platja Gran, Castell i La Fosca) tenen unes dimensions prou grans per a poder acollir un gruix important d’usuaris sense problemes i respectant les mesures Covid.

Només en el cas de la platja de La Fosca -sector oest- que té un espai de sorral més reduït (no la de Sant Esteve -est-) s’ha aplicat la restricció d’accés, una mesura que s’ha fet efectiva un cop s’ha detectat un pic puntual del nombre de persones a la platja, un fet que ha coincidit puntualment amb algun dels darrers caps de setmana.

Quan els informadors detecten que es pot arribar a un punt de saturació d’aforament, s’activa un protocol mitjançant el qual es tanquen tots els accessos a la platja afectada, i només deixen un punt d’entrada i sortida, on els informadors donen pas a mesura que la pressió sobre l’aforament es redueix.

La platja del Morro del Vedell
A la platja del Morro del Vedell, malgrat que és la que té unes dimensions més reduïdes, no s’ha hagut d’aplicar fins al moment, cap mesura de restricció d’accés.

Precisament, aquesta setmana, a la platja del Morro del Vedell s’han dut a terme tasques de millora de l’accés i de les passeres, així com la planimetria de la sorra, amb la retirada de les pedres i els còdols que varen ser aportats durant els darrers temporals.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Life Biorgest inverteix en la millora de la biodiversitat al Baix Empordà i finalitza els treballs demostratius

Les intervencions s’han fet a boscos especialment seleccionats del Parc Natural d’El Montgrí, les Medes i el Baix Ter

Altres notícies