Hospital de Palamós
Hospital de Palamós en una imatge d'arxiu

Els serveis d’urgències del Sistema de Salut Integrada del Baix Empordà han atès durant l’estiu 2017 58.563 persones. Això suposa un augment de gairebé 2.000 persones ateses respecte els dos estius anteriors.

Els serveis d’urgències de l’SSIBE inclouen l’Hospital de Palamós i el CAP de la Bisbal d’Empordà, l’Estartit, Palafrugell, Palamós, Sant Antoni de Calonge, i Torroella de Montgrí.

De tots, l’Hospital de Palamós acumula el 35% de totes les urgències ateses. Són 20.423 visites repartides en els tres mesos de la temporada d’estiu de la següent manera: 5.700 al juny, 6.836 al juliol, i 7.887 a l’agost.

També a Palamós, han augmentat els casos més urgents un 7,6% de mitjana respecte l’any passat. Al juliol, fins i tot va haver un 20% més d’urgències greus que al 2016. Mentrestant, els casos no greus han baixat un 5,2%.

Segons l’SSIBE, aquest estiu menys pacients amb problemes lleus han anat a l’Hospital de Palamós gràcies a la campanya informativa sobre els Centres d’Atenció Primària del Baix Empordà. En aquests centres han atès un 3% més de persones.

Al consultori de l’Estartit han augmentat un 28% les visites. Aquest any estrenava noves instal·lacions. mentre que a la Bisbal han disminuit un 13%. A la resta de CAP de la comarca hi ha hagut un augment de menys del 10%.

Temps d’espera

A l’Hospital de Palamós, el temps d’espera mitjana per les urgències menys urgents és d’una hora i tres minuts. Aquest és el temps que passa entre el triatge i la visita del metge.