9.1 C
Pals
Dimarts, 25 Febrer 2020

L’Escola Doctor Arruga esdevé “centre amb consciència mediambiental”

El més llegit

Costes no pagarà la reparació del passeig marítim a Llafranc si no el redueixen

La reparació del passeig marítim de Llafranc és prioritària per l'Ajuntament de Palafrugell, però des de costes asseguren que no pagaran la reparació si no es redueixen les dimensions

L’ajut de Costes per reparar els danys del Gloria a Calonge, “lluny” de la “inversió necessària”

El consistori calongí va xifrar els desperfectes en 1,5 milions d'euros, i Costes de l'Estat destinarà 250.000 euros pels danys a les comarques gironines

La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca guanyadora de la Gran Rua de Carnaval 2020 a Castell-Platja d’Aro

Competint pel guardó de Carrossa Gran i de millor Disfressa, la colla carnavalesca s'ha emportat els dos amb 500 i 50 punts respectivament per premi

Sol i gran amplitud tèrmica

Inici de setmana amb temps gairebé primaveral i domini del Sol. El fred del matí contrastarà amb l'ambient suau del migdia quan el termòmetre arribarà als 20ºC.

Ja s’ha talat l’últim retall verd d’Aigua Xelida, segons SOS Palafrugell

SOS Palafrugell ha denunciat en un post d'Instagram que l'últim retall verd que quedava a Aigua Xelida ha estat...
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.

L’Ajuntament de Begur entregarà a l’Escola Doctor Arruga de Begur nous contenidors de fracció orgànica que s’instal·laran al centre educatiu. Amb aquesta incorporació l’escola reforçarà i consolidarà el seu actual model de recollida de residus, una aposta conjunta de la comunitat educativa del centre i l’Ajuntament de Begur per sensibilitzar els infants sobre la importància de la cura del medi ambient i de la correcta gestió dels residus que es generen a la llar i a l’escola.

Així, a partir d’ara les aules comptaran amb kits de recollida selectiva de les fraccions d’orgànica, envasos i paper; el pati incorporarà kits de recollida de rebuig, envasos i orgànica; i la cuina mantindrà la recollida del vidre i de la resta de fraccions.

Per tal de complementar la instal·lació d’aquests nous contenidors, el dilluns 27 de gener es realitzarà a la mateixa escola una jornada informativa on s’explicaran els detalls del model i es farà pedagogia de la recollida selectiva.

Begur se suma al Dia Mundial de l’Educació Ambiental

L’arribada dels contenidors de fracció orgànica coincideix amb la celebració aquest diumenge 26 de gener del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, una jornada d’abast global que té com a propòsit conscienciar la ciutadania perquè tingui cura del medi ambient a través de la realització d’accions i activitats concretes. Enguany, l’Ajuntament de Begur vol sumar-se a aquesta diada tot agraint les diferents accions formatives i els petits gestos individuals i col·lectius que es duen a terme al municipi al llarg de l’any en matèria de protecció del medi ambient, especialment aquells que es despleguen entre els més joves. I és que l’educació ambiental constitueix una de les línies de treball prioritàries de l’Àrea de Medi Ambient.

Què és l’educació ambiental?

L’educació ambiental és l’educació orientada a ensenyar com els ambients naturals funcionen i en particular com els éssers humans poden gestionar els ecosistemes per a viure de manera sostenible. Es considera que la primera recomanació oficial de nivell internacional que postula la necessitat d’utilitzar l’eina educativa com a resposta a la problemàtica ambiental és la Declaració sobre el Medi Humà, document final de la Conferència de Nacions Unides sobre el Medi Humà, celebrada a la ciutat sueca d’Estocolm del 5 al 16 de juny de 1972.

No obstant, El Dia Mundial de l’Educació Ambiental té el seu origen en el Seminari Internacional d’Educació Ambiental celebrat a Belgrad el 26 de gener de 1975, que va establir els principis de l’educació ambiental. Com a resultat d’aquesta trobada es va publicar la Carta de Belgrad, que recull, entre d’altres coses, la necessitat de millorar les relacions ecològiques i presenta la millora del medi mitjançant l’educació com un objectiu prioritari, uns principis que van quedar consolidats l’any 92 per la Conferència de Rio i pels moviments de solidaritat internacional. A Catalunya, hi ha un gran consens en situar l’inici de l’educació ambiental el 1975, amb la publicació del que seria el primer itinerari de natura, al bosc de Santiga (Santa Perpètua de Mogoda).

Últimes notícies

L’ACA invertirà 17 milions d’euros en tot l’eix del Fluvià i del Ter

S'han reunit amb els alcaldes i alcaldesses del Baix Empordà per tractar les conseqüències del temporal, i de fet, ja ha començat els treballs per reparar la mota del Ter a Torroella de Montgrí.

Moren 50 porcs en un accident d’un camió a la Tallada d’Empordà

Els bombers de Catalunya, juntament amb el Grup d’Emergències Veterinàries del Cos, han estat treballant aquest matí en l’accident d’un camió que carregava porcs i en el que 50 d’aquests han perdut la vida.

Pobresa

  No es pas aqueta nit que us podré donar totes les informacions sobre la pobresa que seguim patint en aquest començament de 2020, entre...

Territori i Sostenibilitat posa en marxa les licitacions de les obres dels ponts de Torroella i Verges

Trobada entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i Departament de Territori i Sostenibilitat per a fer seguiment del pla de millora de les carreteres del Baix Ter que està desplegant la Generalitat

S’atura No Logo i se suspenen els concerts programats

Fa poc menys d’un mes que veia la llum ‘Sí’, el tema debut de NO LOGO, el nou projecte musical de Kiko Tur, fundador i compositor d’Aspencat. El mateix Kiko Tur ha anunciat avui que suspèn “tots els concerts de NO LOGO previstos per aquest 2020 i posposa el llançament del disc per més endavant”.…

Més notícies