24.1 C
Pals
Dissabte, 13 juliol 2024
- Publicitat -

L’Esplai-Caixa de Palafrugell, pendent d’Urbanisme

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’ampliació de l’Esplai – Caixa de Palafrugell està pendent del vistiplau de la Comissió Territorial d’Urbanisme. L’ens havia de tractar-ho aquest mes, però finalment aquest assumpte ha quedat pendent per la reunió de la comissió del 19 de desembre. El projecte té llum verda del ple de Palafrugell, que el va aprovar per unanimitat. El ple municipal va aprovar provisionalment el Pla especial urbanístic per a l’ampliació de l’equipament Esplai – Caixa de Palafrugell el mes de març, després d’un període en exposició pública en què no s’hi van presentar al·legacions. A mitjan setembre es va remetre tota la documentació a la comissió d’Urbanisme de Girona, que ho tractarà abans d’acabar l’any.

El projecte preveu una ampliació de la primera planta de l’Esplai de la Fundació la Caixa, situat al número 1 de Plaça Nova. S’hi volen guanyar 80 metres quadrats aprofitant part de la coberta de la planta baixa a l’interior de l’edifici, per fer-hi una sala polivalent,  amplia i lluminosa, que tindrà vistes sobre el pati. L’objectiu és ampliar l’oferta d’activitats de l’Esplai – Caixa i millorar el servei als socis, que en els darrers anys han augmentat fins a superar els 1.400. El projecte suposaria gairebé doblar l’espai disponible per a activitats. El cost previst és de poc més de 145.000 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

De Constantinoble al pa amb tomàquet

El Pol Lloberas ens porta cada cap de setmana un dòmino històric, un “efecte papallona” que relaciona dos esdeveniments de la història que semblen no tenir cap mena de connexió, però que són causa i efecte d’un mateix fenomen. Aquest dissabte ens ha sorprès amb aquesta qüestió: si els turcs otomans no haguessin conquerit Constantinoble el 1453, avui no menjaríem pa amb tomàquet.  Ha relacionat un dels plats típics catalans amb fets històrics.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -