L’habitatge, el projecte de la Font de Baix i el model de platges centren el debat electoral de Begur

El debat electoral Begur 2023 de Ràdio Capital de l’Empordà ha enfrontat els principals candidats a ser alcalde al municipi. Han visitat els estudis de Ràdio Capital els candidats Maite Selva (Sempre per Begur i Esclanyà - Junts - Compromís Municipal), l’actual alcaldessa; Eugeni Pibernat (Tots per Begur i Esclanyà - Tots Empordà), Jordi Carreras (+Begur Esclanyà), Joan Loureiro (Junts X Begur-Esclanyà - Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal) i Edi López (Partit Socialista de Catalunya -Candidatura de Progrés)

- Publicitat -

Maite Selva (Sempre per Begur i Esclanyà – Junts – CM), Eugeni Pibernat (Tots per Begur i Esclanyà – TE), Joan Loureiro (Junts X Begur-Esclanyà – ERC – AM), Jordi Carreras (+Begur Esclanyà) i Edi López (PSC-CP) s’han enfrontat en el debat electoral Begur 2023 emès per Ràdio Capital aquest dilluns 22 de maig.

Entre altre temes, s’ha debatut en matèria d’habitatge, sobre què es farà amb el projecte de la font de baix, on hi ha d’anar el nou consultori mèdic i noves places de pàrquing, i el model de platges. 

Valoració del mandat

Per començar el debat, els candidats han fet balanç dels últims 4 anys de mandat.

Maite Selva, l’actual alcaldessa, ha assegurat que han sigut 4 anys molt positius. Ha ressaltat la transparència dels 4 anys de mandat i ha assegurat que el govern sempre ha anat de cara. 

 

Eugeni Pibernat, membre de l’actual govern, ha assegurat que no ha sigut un mandat fàcil a causa de successos com la pandèmia del Coronavirus.

 

Edi López, del PSC, ha remarcat que no han fet oposició. Ha aclarit que el grup dels Socialistes de Begur està en transformació i que la tasca feta en aquests 4 anys no representa el grup actual.

 

Joan Loureiro, de Junts x Begur-Esclanyà – ERC, ha assegurat que no han fet oposició perquè han volgut deixar actuar al govern. Ha apuntat que s’ha fet servir la pandèmia com a excusa.

 

Finalment, Jordi Carreras, també membre del govern, ha destacat la cohesió del govern, tot i que ha reconegut que no s’han pogut dur a terme els programes electorals al complet. 

 

Habitatge

Selva ha apuntat que tant a Begur com a Esclanyà fan falta habitatges. L’alcaldessa ha apuntat que a Begur hi ha dos espais on es podran fer vivendes protegides i a Esclanyà es podrà fer vivenda social al barri Sant Josep.

 

Loureiro que assegurat que el tema d’habitatge és el que hi haurà menys debat perquè és una temàtica que preocupa a tots els candidats. 

El mateix candidat ha manifestat que s’ha de trobar solució a la problemàtica del buidatge del nucli antic de Begur.

 

Per Carreras, s’ha de crear un parc d’habitatge municipal de lloguer i intervenir en la casa en desús.

 

Edi López busca fer un pas més enllà i proposa fer un pacte estratègic municipal pel futur de Begur i Esclanyà.

 

Per la seva part, Pibernat ha fet èmfasi en el fet que fa molt de temps que no es construeixen infraestructures públiques a Begur i Esclanyà.

 

El projecte del pàrquing de la font de baix

Maite Selva ha fet referència a l’encariment del projecte i que aquest és molt complexa. 

 

Per Pibernat, el projecte del consultori mèdic “se n’ha anat de les mans”.

 

Joan Loureiro ha remarcat que s’ha de repensar el projecte de la Font de Baix. El candidat de Junts X Begur-Esclanyà proposa parcel·lar el projecte. 

 

El candidat del PSC ha apuntat que falta pàrquing però no al centre de Begur, sinó als afores. Si entren al govern, López ha assegurat que faran polítiques des d’una mirada ètica i crítica.

 

L’alcaldable de + Begur i Esclanyà ha dit que apuntat que no es pot construir l’ambulatori sense tenir un projecte de nou pàrquing paral·lel.

 

Les platges i el turisme

Jordi Carreras ha reconegut que si el seu grup polític entra al govern voldrà tornar enrere, canviar el model de platges que s’ha instaurat i lluitar per tornar les platges a la gent.

 

Per Pibernat, les platges de Begur no han canviat, l’únic que s’ha fet ha sigut ordenar els serveis de les platges. A la vegada, el candidat de Tots per Begur i Esclanyà ha apuntat que la gent de Begur sap a quines platges ha d’anar i a quines no durant el període d’estiu. 

 

López creu en un model social, posant les persones del municipi en el centre, també pel que fa a les platges. Pel candidat del PSC és imprescindible tenir una perspectiva social.  

 

Loureiro ha afirmat que el model de platges actual té aspectes positius i també d’altres negatius. Pel candidat republicà, s’han de buscar altres models.

- Publicitat -