15.8 C
Pals
Dilluns, 29 maig 2023
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós, “col·lapsat” pels ingressos de covid-19 ja comença a derivar pacients al sociosanitari

El centre va haver d'obrir cinc llits més a la planta d'aïllament i actualment té 26 malalts de coronavirus ingressats

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’hospital de Palamós ha patit dies de “col·lapse” perquè s’ha quedat sense llits per ingressar tots aquells pacients que arribaven a urgències i necessitaven hospitalització (sobretot, els que havien contret la covid-19). Segons informen els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), la situació va obligar a obrir cinc llits més a la planta d’aïllament i també a derivar pacients al sociosanitari. Actualment, a l’hospital de Palamós hi ha 26 pacients ingressats amb coronavirus (cosa que suposa el 32% del total). Encara que la situació ha començat a millorar, i han baixat tant els positius com els ingressos, el centre subratlla que “les dades no són bones”. Per això, continuen suspeses les intervencions programades.
Segons informa el SSIBE, durant la setmana passada l’hospital de Palamós va atendre 120 ingressos. D’aquests pacients, 33 havien contret la covid-19 (és a dir, el 28%). En relació als set darrers dies, el nombre de pacients afectats per coronavirus que han hagut d’ingressar a l’hospital s’ha reduït un 23%.

En paral·lel, entre el 26 de juliol i l’1 d’agost, des dels diferents centres que gestiona el SSIBE es van detectar un 43% menys de positius per covid-19 en relació a la setmana anterior. I tot i això, precisen, havent fet un 6% més de proves diagnòstiques (tant PCR com tests d’antígens).

Tot i aquesta disminució, però, des del SSIBE subratllen que “les dades no són bones”. I com a prova, expliquen que la setmana passada l’hospital de Palamós va patir “dies de col·lapse”, perquè no hi havia prou llits per ingressar tots els pacients que arribaven a urgències i necessitaven hospitalització (sobretot, malalts de covid).

“El fet que aquests pacients es quedessin a urgències feia que es disposés de molt menys espai per seguir visitant els que anaven arribant”, concreten des del SSIBE. Per això, l’hospital va obrir cinc llits més a la planta d’aïllament -la quarta- i es van derivar pacients cap al sociosanitari. Prèviament, des del Palamós Gent Gran també s’havien traslladat malalts no covid cap a la Clínica Onyar de Girona.

Segons concreta el SSIBE, actualment al Palamós Gent Gran hi ha setze pacients amb coronavirus ingressats a la planta d’aïllament. La setmana passada, el centre va rebre 27 ingressos (dels quals el 25% eren pacients covid).

Les operacions programades, suspeses

La situació actual obliga a continuar restringint les visites i els acompanyants a urgències. A més, l’hospital manté suspeses les intervencions quirúrgiques programades (i tan sols té actius els quiròfans d’urgències i neoplàsies).

Pel que fa a la plantilla del SSIBE, actualment hi ha tretze professionals que han donat positiu per coronavirus. D’aquests, segons precisen, “cinc no estaven correctament vacunats”. Els vuit restants, tot i tenir ja pauta completa, han donat positiu a la PCR i transmeten la malaltia. Per això, tot i trobar-se bé, han de complir aïllament.

Per últim, segons concreten des del SSIBE, actualment el 62,6% de la població de més de 16 anys del Baix Empordà ja té la pauta complerta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Aquests són els municipis del Baix Empordà que ja coneixen el seu alcalde

Mentre a la majoria dels municipis a aquesta hora encara no es coneixen les dades de participació definitives, hi...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -