23.5 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós estrena nova resonància magnètica que incorpora Intel·ligència Artificial

Incorpora l’Intel·ligència Artificial i permet fer noves tècniques, una major resolució i un major confort als i a les pacients

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Des de mitjans del mes de juny, l’Hospital de Palamós compta ja amb la nova ressonància magnètica a ple rendiment i funcionament. L’equip d’última generació és amb un dispositiu d’alt camp de 1,5 T i model Canon Vantge Fortian. Incorpora els últims avenços tecnològics i un nou sistema d’intel·ligència artificial que permet realitzar estudis amb una major resolució de la imatge, un menor temps d’adquisició i un major confort per als i a les pacients.

El nou equip permet realitzar noves proves diagnòstiques que fins ara no era possible fer al centre, com per exemple, exploracions en cardiologia, evitant així desplaçaments de les persones usuàries a Girona. Per a la seva instal·lació s’han hagut de realitzar diferents obres d’adequació de l’espai i alhora s’ha aprofitat per fer-lo més amigable a pacients i professionals. D’una banda, s’ha instal·lat sistema d’il·luminació i imatge al sostre de la sala i per l’altra, s’ha decorat la paret amb imatges de la façana marítima de Palamós.

El canvi d’aquest equipament ha estat cofinançat en un 70% pel Servei Català de la Salut en el marc del Programa Específic de Suport a la Renovació Tecnològica (PERT). L’any 2022, el Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’hospital va fer 5.776 ressonàncies magnètiques, un 8% més que l’any 2021.

La nova ressonància substitueix la que es va instal·lar a l’abril del 2010, moment en què es va fer un esforç d’inversió en aparells d’alta tecnologia per tal de millorar la diagnosi dels pacients i s’instal·là la primera ressonància magnètica com a reforç de la unitat de diagnòstic per la imatge. En aquell moment va significar que al voltant de 4.000 pacients de la comarca van evitar haver de desplaçar-se a Girona o Barcelona per fer-se aquesta prova complementària.

Ressonància magnètica (RMN)

La ressonància magnètica és una prova en què es fa servir un potent imant i ones de ràdio per poder visualitzar amb detall estructures internes del nostre cos. El pacient s’estira en una taula mòbil que s’introdueix dins de l’equip.

A diferència de les radiografies i de la tomografia computada, la ressonància magnètica fa servir imants i ones de radio. No utilitza raigs X ni elements radioactius. Els senyals del camp magnètic que es generen reboten al cos. Cada tipus de teixit torna senyals diferents que una computadora recull i converteix en imatges. Durant un mateix examen es poden captar moltes imatges

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Diverses poblacions del Baix Empordà acolliran la 4a edicó de la cursa solidària “Corre per les mames”

Sant Feliu de Guíxols, Palamós, la Tallada-Bellcaire-Torroella de Montgrí i Palafrugell són els municipis de la comarca que acolliran la cursa el pròxim 15 d'octubre. Els participants podran triar entre per fer un recorregut circular de 5km corrent o caminant, si bé en alguns casos s'han dissenyat també recorreguts més llargs, d'entre 8 i 10 km.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -