- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
L'INS Nou Palafrugell supera amb èxit l'inici del nou curs escolar. "Estan tots molt conscienciats des de casa; les famílies han fet molt bona feina".
Loading
/

Parlem amb Mireia Pacreu, directora de l’Institut, per explicar-nos quines han estat les mesures que duran a terme durant aquest curs escolar tan atípic.
Aquest passat dilluns, dia 14, els centres educatius van donar tret de sortida al nou curs escolar. Com era d’esperar el material indispensable per a tots els alumnes ha estat el gel hidroalcohòlic i les mascaretes.

L’INS Nou Palafrugell que es compon per només tres grups classe de 1r d’ESO, i amb un total de 76 alumnes, ha tingut una bona experiència en el seu primer dia.
La reunió de benvinguda que es va fer abans de començar, va poder deixar clars alguns dubtes que tenien els alumnes i també famílies, a l’hora d’entrar a les aules. Els tres grups van entrar per dues escales diferents per evitar aglomeracions i cada tutor va donar la benvinguda i va explicar com aniria l’any escolar.

 

Cal destacar que, cada institut adapta el protocol anti covid -19a les seves necessitats i en aquest cas, l’INS Nou Palafrugell ha optat per prendre la temperatura a cada alumne, al matí, abans d’entrar a l’escola.
A més a més, a partir de les instruccions generals el centre s’adapta a la seva situació i en aquest cas, els alumnes s’impliquen en la tasca de desinfecció. El pressupost i el personal de neteja del que disposa el centre no es pot incrementar cada vegada més i per tant, les instruccions que han donat són que, cada alumne col·labori amb aquesta tasca.

 

Mireia Pacreu ens afirma que al ser un centre menut, els grups es poden desdoblar. Dos grups són de vint-i-sis alumnes i un de vint-i-quatre.

A més cada classe és un grup estable i es barregen només alguns alumnes per anar a l’aula de reforç dos cops per setmana.
Pel que fa a l’hora del pati, ho tenen sectoritzat en zones.

 

Si hi ha un cas positiu en l’aula, tot el grup classe haurà de fer una quarantena de 14 dies. A més a més, si els companys donen negatiu en la prova, s’haurà de complir una quarantena també, des de l’últim contacte amb el positiu.
En canvi si hi ha dos positius en grups classe diferents  es valorarà si s’ha de confinar a tothom.

 

Davant d’aquest any tan atípic, Mireia ens afirma que s’han d’acabar d’ajustar algunes coses, com per exemple, les hores de pati, diferenciar més bé les entrades, etc. Són petites coses que s’han d’anar mirant al llarg d’aquest any escolar.

- Publicitat -