22.3 C
Pals
Dimarts, 19 octubre 2021
- Publicitat -

Guia per veure les llàgrimes de Sant Llorenç al Baix Empordà

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Què són els Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç?

Els Perseids, coneguts popularment com a llàgrimes de Sant Llorenç, és la pluja d’estrelles que arriba cada any al mes d’agost. És un dels fenòmens astronòmics que més crida l’atenció per la seva espectacularitat visual. Es tracta de residus que emet el cometa Swift-Tuttle a la seva òrbita.

Quin serà el millor moment per albirar-les?

En veritat, els Perseids ja són visibles aquests dies, però serà la nit del 12 al 13 d’agost quan hi haurà més activitat. El moment en què l’activitat serà més elevada serà de les 16:00 del dia 12 a les 4:30 del 13.

On es poden veure al Baix Empordà?

El grup Astronomia des de l’Empordà organitza una trobada gratuïta a la platja de Castell per observar la pluja d’estrelles. No cal ser-ne un expert perquè ells mateixos explicaran el fenomen i com fer fotos.

Aquest any es veuran bé?

La lluna plena farà la guitza i això provocarà que enguany només es puguin veure els meteors més brillants, tenint en compte que no hi hagi núvols. Paciència. Estireu-vos a terra i mireu cap a l’est, des d’on es veuran més estels fugaços en direcció a la constel·lació de Perseu.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig, alcalde de Palamós, deixa en l’aire si es presentarà o no a les properes eleccions municipals

Des de l'executiu local d'ERC de Palamós s'està treballant en la possibilitat de buscar-li un relleu de cares als propers comicis municipals. No obstant, Puig explica que està disposat a continuar si és necessari.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -