La Carme Fenoll és bibliotecària.

Avui, dimecres de cendra, tinc la ferma intenció d’intentar que us enamoreu de la prosa d’un llibre que acaba de sortir: es tracta de ‘Barcelonins’, de l’Adrià Pujol, un llibre que recull i endreça en 12 capítols els articles d’aquest xava-begurenc a la revista l’Avenç de l’any passat.Titllo l’autor de xava-begurenc perquè ell s’hi presta i perquè és prou savi com per riure-se’n d’ell mateix. Amb l’Adrià, comparteixo tots el regust agredolç que sovint els empordanesos exiliats o que voltem per Barcelona sentim.

Una infantesa a Begur no pot més que formar un caràcter determinat, atramuntanat, que contrasta amb un aire pretesament més civilitzat i endreçat de la capital.
No deixeu de llegir Barcelonins, ara que encara tenim setmanes de pau i calma al nostre Empordà. Ara que ens morim per gaudir de la vida cultural barcelonina a l’hora que abominem de les presses i els aires de la ciutat.

Som poc donats ja a celebrar l’enterro de la sardina i encara menys el Sant Valentí, però trenco una llança per fer un petit Sant Jordi en un dia dels enamorats forani, i entrar al Cucut, la Gavina, la Mediterrània o alguna de les nostres llibreries i proveir a la persona que estimem d’aquell vell i preuat producte: un bon llibre.